Politica 9 Iunie 2008 00:47
Strategul PSD Viorel Hrebenciuc spune ca partidul sau se indreapta spre o guvernare cu liberalii, una pentru care este gata sa faca compromisuri. In tara, pesedistii si penelistii se infratesc pentru a prelua puterea la nivel local.

PSD se indreapta incet, dar sigur spre o guvernare cu PNL, sustine strategul social democrat Viorel Hrebenciuc. “Din ce simt in starea de spirit in propriul partid ne indreptam cu pasi marunti, dar siguri spre o guvernare cu PNL”, a declarat duminica Hrebenciuc, intr-un interviu acordat, alaturi de liberalul Bogdan Olteanu si pedelistul Valeriu Stoica, pentru BBC si HotNews.

In acest sens, liderul social democrat a si avansat posibilitatea ca partidul condus de Mircea Geoana sa accepte cota unica de impozitare de 16%. “La cum simt eu apele in partid astazi, PSD mai mult ca sigur va sustine aceasta cota”, crede Hrebenciuc, care a raspuns si eventualelor rezerve pe care ar putea sa le aiba greii partidului - Ion Iliescu si Adrian Nastase - pe acest subiect.

“Intr-adevar, din partea oamenilor de afaceri exista o mare presiune sa fie mentinut acest lucru. Deci nu stiu daca noi o sa ne putem permite sa fim impotriva intreprinderilor mici si mijlocii”, a explicat strategul pesedist.

Guvernarea alaturi de liberali nu este singurul scenariu pe care Viorel Hrebenciuc il ia in calcul pentru partidul sau. Un altul este ca PSD sa formeze singur Executivul, avandu-l in frunte pe Mircea Geoana. “PSD va putea guverna si singur. Trebuie sa admitem cu totii ca aceste alegeri ne arata urmatorul fapt: ca PSD, incepand de dupa alegerile europarlamentare, este in urcare. Si PSD creste cu un procent pe luna. Nu mai mult, nu mai putin. Daca vom avea inteligenta in partid sa nu avem certuri, sa nu avem disensiuni majore, si eu sunt convins ca avem aceasta inteligenta, aceasta crestere de un procent pe luna poate continua”, a concluzionat Hrebenciuc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.