Politica 7 Iunie 2008 13:41
Reprezentantul PNL in BEC, Tudor Chiuariu, precizeaza ca liderul PD-L Adriean Videanu nu are dreptul sa ii acuze pe liberali de tentativa de fraudare a alegerilor din judetul Ilfov si spune ca, potrivit legii, scrutinul din judet ar trebui repetat integral.

Secretarul general adjunct al PNL spune ca toate pozitiile si voturile sustinute de el in BEC sunt intemeiate pe lege si precizeaza ca, atat timp cat a fost contestata frauda in doua comune din acest judet, prin hotararile BEC privind cazurile Stefanesti si Vidra, alegerile pentru CJ Ilfov si presedintele CJ Ilfov ar trebui anulate in totalitate si reluate.

"Acum, cand dl Videanu nu mai are de montat borduri, va gasi probabil mai mult timp liber ca sa citeasca legea alegerilor locale. Astfel, va afla ca Biroul Electoral Central, in caz de frauda, anuleaza alegerile dintr-o cirscumscriptie electorala (art. 37, alin. 1, lit. h), iar pentru alegerea Consiliului Judetean si a presedintelui Consiliului Judetean, cirscumscriptia electorala este judetul (art. 10, alin. 2)", mai arata Chiuariu.

Secretarul general adjunct al PNL sustine ca Videanu este cel mai putin indreptatit sa vorbeasca despre corectitudinea alegerilor, in conditiile in care reprezentantul PD-L e singurul membru al Biroului Electoral Central care s-a opus deciziei de anulare a alegerilor la Stefanesti, in pofida "fraudei scandaloase pe care a vazut-o o tara intreaga".

"Vedem astfel cum functioneaza solidaritatea mitei electorale in PD-L, cu dl Flutur care impartea bani la Suceava, cu dl Carlan care dadea televizoare la Iasi, cu dl Lisinschi care promitea excursii in Grecia la Galati", spune Chiuariu, prin intermediul unui comunicat de presa.

Liberalul face apel la procurori sa uite ca Basescu numeste in functie sefii Parchetului si sa finalizeze dosarele in care liderii PD-L sunt acuzati de dare de mita electorala. "Nu vom avea niciodata un proces electoral corect in Romania, daca aceia care fura voturi scapa mereu nepedepsiti", afirma Chiuariu.

"Daca dl Videanu mai face doua conferinte in care pronunta cuvintele ,,mafie” si ,,terenuri”, alegatorii isi vor aminti de ce trebuie sa voteze impotriva colegilor dlui Videanu in turul al doilea, la Primaria Generala si la primariile de sector: pentru ca PD-L e partidul primarilor arestati pentru retrocedari pe spaga", conchide reprezentantul PNL.

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a avertizat, joi, BEC sa nu fie partas la tentativa PNL si PSD de a frauda alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Ilfov prin decizia de anulare a scrutinului in comuna Vidra.

Videanu a calificat drept "ilegala" si "absolut inadmisibila" decizia BEC de a anula alegerile din comuna Vidra. El a subliniat ca hotararea a fost luata desi in timpul votului nu s-a semnalat nicio tentativa de frauda, iar procesele verbale au fost semnate de toti membrii birourilor din sectiile de votare.

Liderul PD-L a aratat ca reclamatiile legate de o asa-numita frauda au aparut doar dupa ce a devenit sigur ca presedintia Consiliului Judetean fost adjucata de democrat-liberalul Cristache Radulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.