Politica 6 Iunie 2008 14:38
BEC a decis azi anularea alegerilor din localitatea Sintesti, comuna Vidra, judetul Ilfov, stabilind repetarea scrutinului la data de 15 iunie.

Sustinatorii liberali din Sintesti se bucura pentru anularea alegerilor, alaturi de ei iesind in centrul satului candidatul PNL, Gabriel Dinica, acesta fiind si actualul primar al comunei Vidra.

Cei cativa zeci de sateni din Sintesti adunati in centrul satului au scandat lozinci in favoarea candidatului PNL. Ei au primit zgomotos vestea ca alegerile din comuna lor au fost anulate, asta dupa ce oamenii au sustinut ca sustinatorii actualului primar nu au putut sa voteze cu totii, din cauza modului de organizare a alegerilor.

Sustinatorii candidatului PNL la primaria comunei Vidra, Gabriel Dinica, au iesit inca de dimineata in mijlocului satului Sintesti. Oamenii vor ca alegerile sa fie anulate, sustinand ca mai multi simpatizati ai primarului Dinica nu au putut vota, din cauza modului de organizare a alegerilerilor.

Pentru pastrarea ordinii, in Sintesti sunt deja aproximativ 50 de jandarmi si 50 de politisti. De asemenea, o alta echipa de jandarmi, de aproximativ 50 de persoane, este pregatita pentru interventie, aflandu-se la cativa kilometri de sat.

Mai multi localnicii din Sintesti-Ilfov au iesit si miercuri in strada, nemultumiti de faptul ca duminica nu au putut vota, cerand ca alegerile de pe 1 iunie sa fie anulate, asa cum s-a intamplat la Stefanesti.

Protestatarii din Sintesti spun ca duminica au stat aproape toata ziua la coada pentru a vota. La ora 21.00, au fost, insa, scosi afara din sala de vot, pentru ca se inchideau urnele. Unele persoane sustin ca au fost bruscate de jandarmi.

Revolta localnicilor a pornit inca de luni in localitatea ilfoveana Sintesti. Peste o suta de localnici au blocat, timp de mai multe ore, drumul principal al satului. Oamenii s-au declarat si atunci nemultumiti de faptul ca nu au apucat sa voteze la alegerile de duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.