Politica 6 Iunie 2008 10:55
Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca nu Marian Vanghelie are un cuvant de spus in alegerea viitorului primar, ci bucurestenii, ca decizia PSD de a-l sustine pe Oprescu e una rationala, aratand in acelasi timp ca uneori, seful de la PSD Bucuresti o ia pe aratura, relateaza NewsIn.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile de ieri ale lui Vanghelie, prin care a criticat decizia conducerii centrale a PSD de a da un mesaj de sustinere pentru Sorin Oprescu, Mircea Geoana a refuzat sa comenteze prea mult sustinand ca liderul PSD Bucuresti o mai ia uneori "pe aratura". "Trebuie sa-l intrebati pe Vanghelie, el are un limbaj mai colorat, are si parti bune uneori, o mai ia si pe aratura, acum este important sa ne concentram pe sectoarele cinci si sse pe care trebuie sa le castigam", a spus liderul social-democrat.

Geoana a sustinut apoi ca decizia referitoare la alegerea lui Oprescu apartine exclusiv electoratului, si nu lui Vanghelie sau Diaconescu si nici macar conducerii centrale a PSD. "Dincolo de aceasta, este decizia bucurestenilor pe cine doresc sa le aleaga, dar a continua mandatul Videanu- Basescu la Primaria Bucurestiului ar fi o greseala pentru bucuresteni, ei trebuie sa decida. Nu Geoana, Nu Vanghelie, nu Diaconescu influenteaza aceasta decizie, ci milioane de bucuresteni care sper sa vina la vot pe 15 iunie", a mai aratat liderul PSD.

Revenind la declaratiile liderului PSD Bucuresti, Geoana a mai precizat ca primarul de la sectorul cinci are uneori un limbaj mai colorat, aratand ca, in ciuda argumentelor lui Vanghelie, decizia PSD de a-i acorda sprijin lui Oprescu a fost una rationala, desi nu usoara. "Domnul Vanghelie are anumite elemente mai colorate de limbaj, asta nu inseamna ca pe fond decizia conducerii partidului nu este una rationala, nu a fost usoara, dar este singura care ne permite sa mentinem un echilibru corect intre dorinta noastra de schimbare in Bucuresti si dorinta noastra de a indigui PD-L care ramane principalul noostru adversar politic", a mai explicat Mircea Geoana.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat, ieri, ca filiala nu il sustine pe Sorin Oprescu, "demagogul de serviciu", in turul doi al alegerilor pentru Capitala, declarand ca este "scarbit" de zelul din partid de a-l proclama pe "asa zisul independent" salvator al Bucurestiului.

El a aratat ca nu ii este frica de conducerea partidului, care si-a aratat sprijinul pentru Oprescu, ci este "scarbit" de atitudinea partidului care, a sugerat el, nu l-a sustinut pe Cristian Diaconescu. "Nu am cum decat sa-mi exprim dezamagirea vizavi de unii colegi de-ai mei pe care nu vreau sa le dau nume din respect fata de bucuresteni - si bucurestenii inteleg la cine ma refer - de modul cum se comporta. Si daca cred acesti lideri care au fost de 18 ani in politica Romaniei ca pot sa-i pacaleasca pe bucuresteni (...) si sa vina sa le ceara votul al parlamentare se vor insela", a punctat Vanghelie, cu aluzii la Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.