Politica 5 Iunie 2008 02:55
Dupa decizia BEM de renumarare a celor 70.000 de buletine nule din Capitala, membrii Biroului Municipal s-au apucat de treaba si, dupa numararea a 70% din buletine din sectorul 5, au gasit peste 700 de voturi valabile.

Brusc, aseara, BEC a luat decizia de a accepta o contestatie a PC, anuntand ca renumararea voturilor nule de catre BEM nu are fundament legal.

Majoritatea voturilor declarate initial nule la sectorul 5 au fost exprimate pentru PD-L, PNL, PNG si PRM.

Cele 700 de voturi au fost determinate ca fiind valabile dupa verificarea a 70% din totalul buletinelor declarate nule din sectorul 5. Daca in urma reverificarii vor exista diferente semnificative care pot schimba rezultatul alegerilor, BEM urma sa sesizeze BEC. Membrii BEM anuntasera ca cel mai probabil abia in cursul zilei de astazi ar fi putut finaliza numaratoarea celor aproximativ 70.000 de buletine declarate nule la nivelul Capitalei, fata de aproximativ 40.000 constatate marti. Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a atras atentia ca cele mai multe dintre voturile valabile gasite printre cele nule erau pentru PD-L, PNL, PNG si PRM. La randul sau, reprezentantul PNL in BEM, Marius Balasescu, a precizat ca "suspect de putine" dintre voturile valabile ce au fost gasite printre cele nule apartin PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.