Politica 5 Iunie 2008 13:01
PSD apreciaza, intr-o declaratie intitulata "Disperare, numele tau este Basescu", ca, in goana dupa puterea absoluta, Traian Basescu "depaseste orice limita in afirmarea lipsei sale de bun simt si de decenta politica". De asemenea, Partidul Social-Democrat ii cere sefului statului sa-i prezinte scuze lui Ion Iliescu pentru jignirile aduse, informeaza Realitatea TV.

In goana sa dupa puterea absoluta in Romania, Traian Basescu depaseste orice limita in afirmarea lipsei sale de bun simt si de decenta politica. Atacul suburban la adresa presedintelui de onoare al PSD este o incercare disperata de a opri caderea evidenta a PD-L in preferintele romanilor si de a-si salva protejatul de la iminenta pierdere a competitiei pentru Primaria Capitalei", se precizeaza in Declaratia Biroului Permanent al PSD, ca urmare a afirmatiilor facute de Traian Basescu, la emisiunea Realitatea Zilei, de la Realitatea TV.

PSD ii reproseaza presedintelui Traian Basescu atacul suburban adresa lui Iliescu sau ca vorbeste despre tatal lui Oprescu cand el insusi ar fi colaborat cu Securitatea, arata NewsIn.

"Cum poate astazi un om fidel principiilor democratiei sa-l acuze pe Sorin Oprescu pentru posibile vinovatii ale tatalui sau? Noi va intrebam cum puteti vorbi de faptul ca unii traiesc in casa cu o fantoma, cand dumneavoastra traiti cu fantoma in suflet, pentru ca nici pana astazi nu stim cu certitudine daca ati colaborat sau nu cu Securitatea", mai scriu cei de la PSD.

"Constatam insa ca dumneavoastra va implicati direct in campania unui partid, faceti chiar treaba candidatilor, intrand direct in polemica cu adversarii lor, ceea ce ne face sa credem ca, acum, pe langa functia de Presedinte, contrar celor prevazute in art.84, va asumati public si functia de sef de campanie si purtator de cuvant al PDL", se arata in scrisoare deschisa a PSD.

PSD il acuza pe seful statului ca a devenit seful de campanie a lui Vasile Balga. "Sfidand atributiile pe care i le confera legea fundamentala a statului roman, Traian Basescu lasa Romania deoparte pentru a deveni seful de campanie al lui Vasile Blaga si agentul electoral violent al PD-L, un partid sanctionat de electorat pentru ca a instaurat scandalul si incompetenta in politica romaneasca.

Dezinformarea, reaua intentie, agresivitatea, anticomunismul electoral sunt armele cu care Traian Basescu incearca sa manipuleze opinia publica din Bucuresti, sa deturneze atentia bucurestenilor de la esecul evident al administratiei ultimilor 8 ani -Basescu- Videanu- in rezolvarea problemelor orasului lor", precizeaza PSD.

PSD ii cere lui Basescu sa nu mai violeze Constitutia implicandu-se in procesul electoral si sa-si reia atributiile de sef al statului. Scrisoarea deschisa este incheiata cu sintagma "cu explicabila lipsa de respect, membrii PSD".

Presedintele Traian Basescu a declarat marti la Realitatea TV ca Sorin Oprescu este papusa lui Ion Iliescu, ca el candideaza la Bucuresti pentru a-i satisface acestuia setea de putere si si ca,daca ar fi inteles ce s-a intamplat cu Romania dupa Revolutie, nu ar fi stat langa cel care a facut mineriade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.