Politica 5 Iunie 2008 12:59
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a sustinut miercuri ca presedintele Basescu este cel bolnav de putere, si nu el, iar presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, l-a numit pe seful statului un accident din istoria Romaniei, care sare ca un "animal ranit" si ii musca pe toti.
Iliescu a aratat ca el nu se afla in competitie electorala cu Basescu si ca acesta este cel care este bolnav de putere. "Aceasta este o diversiune electorala. Ce am avut de spus, am spus, si mai departe nu intru in aceasta cursa diversionista a domunului Basescu care vrea sa sustraga atentia de la tema zilei: alegerile locale. Eu cu domnul Basescu nu sunt in competitie electorala", a spus fostul presedintele. Intrebat cum comenteaza acuzatiile potrivit carora ar fi bolnav de putere, Iliescu a spus: "Este exact ceea ce-l caracterizeaza pe domnul Basescu asta o puteti simti foarte bine".

Mult mai ironic a fost fostul premier Adrian Nastase, care l-a numit pe Basescu un "accident al istoriei Romaniei". "Traian Basescu este un accident istoric pentru Romania. (...) Dragi romani, nu aveti de ce sa va mirati, asta a fost Traian Basescu, un personaj care se uita in oglinda, descoperea ca e comunist in vremea campaniei electorale, acuma descopera sa este anticomunist, in dulapuri cu tot felul de schelete si fantome, dar altii au alta parere despre ce inseamna fantomele din dulapul Traian Basescu", a aratat presedintele Consiliului National al PSD.

Nastase a mai spus ca PD-L e dezamagit ca nu are nici 30 % si asa se explica faptul ca Basescu "sare ca un animal ranit si musca pe toata lumea". "Este incalificabil si, pentru un sef de stat ar fi de neconceput.... Dar, din moment ce el nu mai vrea sa imbrace aceasta haina, ceea ce face in calitate de sef de campanie electroala pentru PD-L trebuie examinat cu atentie", a declarat Nastase, acuzandu-l apoi pe Basescu ca incearca sa mute aceasta disputa electorala de la Bucuresti intr-o dezbatere Basescu-Iliescu.

El l-a mai acuzat pe Basescu ca, dupa ce bucurestenii "i-au dat consilii, i-au dat barcute" i-a abandonat, iar acum incearca sa blocheze aflarea adevarului despre "problemele atat de grave" de la primarie. "Noi trebuie sa ne vedem de treaba. Trebuie sa-l uitam, el a fost un accident in istoria Romaniei, trebuie sa vedem de problemele reale ale Bucurestiului, campania electorala trebuie sa continue", a conchis Nastase.

La randul sau, seful de campanie, Miron Mitrea, a spus ca PD-L sta prost si e pe punctul de a pierde bastionul sau, Bucurestiul iar despre Basescu a spus ca e normal sa fie disperat cand candidatul sau n-are sanse.

PSD a replicat miercuri acuzatiilor presedintelui Basescu printr-o scrisoare deschisa in care ii reproseaza ca s-a transformat in seful de campanie al lui Blaga, atacul suburban la Iliescu sau ca vorbeste despre tatal lui Oprescu, fost general de Securitate, cand el insusi ar fi colaborat.
Anterior, marti seara, presedintele Basescu spusese ca Sorin Oprescu este papusa lui Ion Iliescu, ca el candideaza la Bucuresti pentru a-i satisface acestuia setea de putere. Traian Basescu a continuat apoi seria atacurilor la adresa lui Iliescu. El a spus despre fostul presedinte ca "n-are liniste decat daca e in permanenta la manetele puterii" si ca "e bolnav de putere", adaugand ca cei de la PSD ar fi trebuit sa-l lase pe Iliescu la pensie "linistit in comunismul lui" si bucurandu-se de privilegiile unui fost presedinte. Si Adrian Nastase a fost numit de Basescu papusa lui Iliescu si "copilul sau de mingi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.