Alegerile din Stefanesti s-au transformat intr-o afacere in care s-au investit sute de mii de euro, sustine Cotidianul. Jurnalistii aduc si o dovada inregistrata in acest sens. In comuna din nordul Bucurestiului, principalele tabere - PSD si PNG-CD - s-au concurat in a cumpara voturile. Bani s-au dat chiar si cu cateva ore inainte de deschiderea urnelor, potrivit Cotidianul.

Realitatea TV a prezentat de asemenea, marturii ale oamenilor care recunosc ca au primit bani pentru a vota.

Ministrul Cristian David admite ca la Stefanesti exista suspiciuni de luare de mita electorala, motiv pentru care a cerut efectuarea a doua anchete in acest sens: una penala care este legata de suspiciunea fraudarii alegerilor, urmand sa se sa stabileasca daca s-a dat mita electorala sau daca au fost influentate voturile oamenilor din Stefanesti, iar cealalta este administrativa si vizeaza actiunea jandarmilor si a politie.

Politistii au cerut deja Realitatii TV inregistrarile facute atat cu camera ascunsa, in care oamenii recunosc ca s-au primit bani pentru vot, cat si cele legate de imbulzeala de la cele doua sectii de votare.

Raportul pentru ancheta administrativa este asteptat peste trei zile, cand ministrul Cristian David va anunta si masurile luate in acest caz.