Politica 3 Iunie 2008 11:08
Preludiu. Manelistul de dupa cele doua usi. Stefanesti Ilfov. Ploaie. Buluceala. Injuraturi. La sectia de votare nr. 2 simpatizantii Partidului Social Democrat si ai Partidului Noua Generatie iau foarte in serios lupta electorala.

Reusesc cu greu sa strapung masa de oameni stransi la poarta gradinitei in care are loc votarea. In curte, agitatie. Desi votul este secret, toata lumea stie cine cu cine tine. Cum? Doua usi! Votantii s-au impartit in doua tabere, stau la intrari separate si se ignora cu ura mocnita. O a treia usa, salvatoare, nu exista. „Trei d-aicea si trei d-acolo!” striga un jandarm la intrarea PNG, incercand sa ii convinga pe oamenii tot mai nervosi ca sunt lasati sa voteze in mod... echitabil. Ma strecor in sectia de votare unde e cald, prea cald, iar Adrian imi face cu ochiul, din fata celor cinci cabine de votare. Ei, cum care Adrian? Candidatul PSD la consiliul local, Adrian Minune, fost Copil de Aur.

Interludiu.

„Voteaza ba in mortii ma-tii odata!”
Anghel Rababoc, membru PNG, este primar in Stefanesti de 21 de ani. Contracandidatul sau este Aurel Parvu, viceprimarul. Parvu ii are de partea lui pe batranii satului care vor schimbarea promisa de trubadurul Minune. Pardon, Copilul Minune. Paradoxal, de partea lui Rababoc par sa se fi coalizat mai mult tinerii care spun ca e un primar bun si resping schimbarea cu nume pesedist. Alte optiuni nu par sa existe.

Simpatizantii PSD au venit la poarta sectiei cu noaptea in cap. De fapt au fost adusi cu autocare, dupa spusele simpatizantilor PNG. „Au luat lumea de la 1 noaptea. Au postat oamenii in poarta ca sa nu ne lase sa intram si unora li s-a facut rau ca sunt batrani. Au trebuit sa cheme salvarea”, spune Razvan Dinca, un tanar de 19 ani, simpatizant PNG.

Mi se spune ca pesedistii sunt mai putini si duc o „lupta de gherila” incercand cu orice pret sa impiedice accesul penegistilor la votare. Cu o voce dezamagita, consilierul PNG Eugen Paraschiv imi spune ca nu crede ca vor reusi toti sa voteze pana diseara. „Nici 60 la suta nu vor vota”, spune el. Se simte singur intre inamici. Rababoc e plecat „cu treburi personale”, iar Paraschiv a ramas sa ghideze turma de votanti sub privirile sfidatoare ale lui Parvu si Minune.

„Ai votat, ba?” striga el enervat la un amarat care nu se regasea pe liste. „Voteaza ba in mortii ma-tii odata!” E enervat la culme si tipa in telefon la Rababoc sa trimita jandarmii la cealalta sectie de votare asediata tot de pesedisti.

De cealalta parte, Adrian Minune imparte jovial zambete si autografe. Apoi decide ca hoarda lui are nevoie de incurajari si iese sa vorbeasca oamenilor tracasati de caldura si asteptare. Oamenii se imbulzesc, isi striga nemultumirea, ii imping in fata pe batranii care abia se taraie, vorbesc unii peste altii, scandeaza. Adi, lider innascut, ii instiga la bataie: „Daca vor revolutie sa vina! Du-te ba si spune-le sa sara toti aicea”! striga el.

Jandarmii incearca sa calmeze spiritele si ii imping inapoi pe cei mai indrazneti. Prin curte plutesc tavi cu sandviciuri purtate pe brate de acolitii PSD. Oamenii lesina, televiziunele se inghesuie sa prinda pe camera momentul si sa arate intregii tari.

Postludiu

„Cetatenii comunei are nevoie de mine si de Aurel Parvu”!
Adrian spune ca a ajuns sa candideze printr-o „ironie a sortii”, datorita imprejurarilor si nicidecum vointei proprii. Oamenii i-au cerut. L-a urmat pe Parvu pentru ca sunt prieteni din copilarie. Scopul lui este sa puna apa, gaze si asfalt iar apoi sa ii impace pe toti cu o cantare de calitate cum numai el stie sa faca. „O sa dau concert de impacare intre toate celelalte partide pentru ca nu vreau sa fie nimeni dusmanit”.

Sursa: NewsIn


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.