Politica 2 Iunie 2008 02:54
Emil Boc, Gheorghe Ciuhandu, Radu Mazare si Klaus Johannis sunt castigatori din primul tur in cursa pentru primariile Clujului, Timisoarei, Constantei si Sibiului.

Candidatul PDL la Pirmaria municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si finul sau, Alin Tise, candidatul aceluiasi partid la presedintia Consiliului Judetean Cluj castiga alegerile, obtinand, conform unui exit-poll realizat de Metro Media Transilvania, 75,6 la suta, respectiv 36 la suta din voturi, relateaza Adevarul. Emil Boc este urmat de candidatul UDMR, Laszlo Attila, cu 8,2 la suta si de cel al PSD, Remus Lapusan, cu 5,3 la suta.

Primarul Emil Boc a fost sunat, duminica seara, de catre presedintele Traian Basescu, seful statului felicitandu-l pe edilul municipiului Cluj-Napoca pentru rezultatul obtinut, acesta declarandu-se fericit pentru acest gest.

Candidatul PNTCD Gheorghe Ciuhandu castiga din primul tur Primaria municipiului Timisoara, obtinand, potrivit unui exit-poll realizat de INSOMAR si dat publicitatii de Realitatea TV, 59,4 la suta din voturi, relateaza tot Adevarul. Ceilalti candidati, Gheorghe Ciobanu (PDL) si Ion Raducanu (PSD), au obtinut 15,1 la suta si, respectiv, 13,1 la suta din voturi.

Potrivit Cotidianul, la Constanta, pesedistul Radu Mazare si-a invins in mod categoric adversarii, obtinand un nou mandat din primul tur, arata un exit poll realizat de INSOMAR la comanda Realitatea TV, gratie celor 62,8% din voturi. Pe locul secund s-a clasat liberalul Victor Manea cu 14,1%, urmat de pedelistul Dorel Onaca, cu 11,3%. Nicusor Constantinescu de la PSD a obtinut un nou mandat de presedinte al CJ - cu 44,1%.

Candidatul FDGR la Primaria Sibiu, actualul primar Klaus Johannis, a castigat alegerile cu aproape 90 la suta, arata un sondaj realizat de catre Trenkwalder Sobis Sibiu la comanda cotidianului “Tribuna” si a Antenei 1.

Potrivit datelor Sobis, Johannis ar fi obtinut 87,1% din voturi, fiind urmat la mare distanta de candidatul PDL Constantin Trihenea, care a obtinut 5,7 la suta, Liviu Cotarla (PSD) a obtinut 5,6 la suta, Albin Marinescu (PNTCD) unu la suta, iar Dan Condurat (PRM) a obtinut doar 0,6 procente.
In ceea ce priveste Consiliul Local Sibiu, alegerile au fost castigate de catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania cu 56,5 la suta

Potrivit Ziua, la Iasi, lupta in turul doi va fi stransa. Potrivit INSOMAR, pana la ora 19.00, 42,8 dintre alegatori l-au votat pe candidatul PSD, Ghorghe Nichita, iar alti 42% pe cel al PD-L, Dumitru Oprea. Actualul ministru al Educatiei, liberalul Cristian Adomnitei, a obtinut doar 9,8 procente din voturi. Eroarea maxima admisa este de 1.5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.