Politica 30 Mai 2008 00:36
Panoul inscriptionat „Tinutul Secuiesc“ n limbile maghiara, romna si engleza a fost inaugurat n prezenta a cteva zeci de persoane, a deputatului UDMR Marton Arpad si a candidatului UDMR la Consiliul Judetean, Tamas Sandor.

La festivitate au participat tineri îmbracati în costume populare secuiesti, care au fluturat steaguri ale judetului Covasna, iar organizatorii au împartit colaci secuiesti. „Am amplasat acest panou dupa cum am promis si anul trecut, când ilegal a fost demontat panoul de la Chinchis.

Am ajuns la concluzia ca poate a fost gresit interpretata actiunea de atunci si ar trebui sa fim mai convingatori în a demonstra ca tinutul secuiesc exista, este zona pitoreasca, deosebita si merita sa facem reclama pentru acest tinut secuiesc. Mesajul este simplu, este un panou frumos, cu o poarta secuiasca si un peisaj pitoresc, suntem mândri ca traim în aceasta zona si o promovam“, a declarat Demeter Janos.

Panoul se afla la marginea unui teren privat spre unul public, fiind pus la dispozitia Consiliului Judetean de Consiliul Local din Aita Mare. Demeter Janos si-a exprimat speranta ca, de aceasta data, nicio institutie nu va mai gasi vreo neregula legata de amplasarea acestui panou.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.