Afirmatiile lui Bogdan Olteanu au fost facute dupa vizita de la universitatea de stat „Aurel Vlaicu“ din Arad, unde a sustinut ca au fost atrase foarte multe fonduri pentru dezvoltarea acestei unitati de invatamant superior.

„Cred ca in Romania sunt prea multe universitati publice si private si ma astept ca o parte din ele sa dispara, prin absorbtie, prin fuziuni, pur si simplu prin dezinteresul studentilor care nu vor mai merge inspre universitatile care nu performeaza“, a declarat Bogdan Olteanu.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai afirmat ca in, in ultimii ani, sumele puse la dispozitia universitatilor au fost foarte mari, „dar au putut beneficia de aceste sume cei care au stiut sa faca proiecte. Potrivit lui Olteanu, doar in acest an au fost alocate 7,2 de milioane de lei pentru investitii in universitati si 5,8 de milioane pentru reabilitarea caminelor studentesti.

Vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu, a participat, joi, la Arad la mai multe actiuni electorale ale organizatiei locale a partidului, pentru sustinerea candidatilor la alegerile din 1 iunie.