Afirmatiile au facute in contextul in care Orban a sustinut, la inceputul discursului sau, ca mult timp, cei care nu-l "prea iubesc" au incercat sa-i construiasca "o imagine de om certaret, misogin, care permanent sare la scandal". "Timp de doi ani de zile practic n-am fost promovat decat atunci cand ma certam cu Basescu sau cu Udrea sau cu Videanu sau cu altcineva. Fata mea e cu totul alta", a asigurat candidatul PNL la Primaria Capitalei. "Cred ca elementul fundamental pentru un om care intra-n viata publica trebuie sa fie dorinta de a face bine celor din jurul lui. Acesta e crezul meu", a continuat el.

"Nu sunt o masinarie de lupta care incearca sa obtina voturi cu orice pret. (...) De 12 ani nu m-am schimbat indiferent ce functii publice am avut, de 12 ani traiesc ca orice om care-si castiga painea cu felul in care a fost invatat si in felul in care stie. Nu mi s-a suit la cap, niciodata n-am avut body-guard, niciodata nu mi-am trimis copilul nici la gradinitele private, nici sa invete sa faca scoala in strainatate, intotdeauna m-am comportat normal, nu mi-am facut nici vila la Busteni, nici la mare, nici n-am confundat banul public cu banul personal", le-a declarat Orban pensionarilor.

"Nu mi-a placut sa ma bat cu caramida in piept, nu mi-a placut sa ma laud, nu mi-a placut tupeul lipsit de orice fel de substanta si de justificare", le-a mai povestit Orban celor prezenti.

La final, organizatorii Festivalului i-au pregatit lui Orban si o surpriza - i s-a cantat "La multi ani!" avand in vedere ca acum trei zile a fost ziua lui de nastere. De altfel, candidatul PNL a fost supus si unui "interviu-fulger". Astfel, publicul a aflat ca filmul preferat al sotiei lui Orban este "Pe aripile vantului", prilej de a-l vedea impreuna de 10-12 ori, culoarea preferata este albastrul (in ciuda strigatelor din sala ca ar trebui sa fie galben, culoarea PNL), iar cel mai mult ii place sa mance chiftelutele din soia si legume, pregatite de soacra sa.