Chiar daca nu a mai calatorit de ani buni cu mijloacele de transport in comun, edilul si-a prezentat marile realizari culturale din timpul mandatului sau aflat la bordul unui autobuz RATB.

Primarul inca in functiune a inchiriat autobuzul exclusiv pentru acest eveniment si impreuna cu jurnalistii a facut un tur prin Bucuresti, in timpul caruia a declarat ca, din punctul sau de vedere, a realizat 70% din ceea ce si-a propus la inceputul mandatului, relateaza ziare.com. Pe langa celebrele borduri din granit despre care nu a stiut nimeni in campania electorala precedenta, Videanu a mai aratat cu degetul spre statuia lui Carol I din Piata Revolutiei, inca in stadiul de proiect, muzeul Theodor Aman, reabilitat, un teatru nou infiintat, Metropolis, si Teatrul de vara din Parcul Herastrau.

"Am avut pretentia ca toate proiectele pe care le propun sa fie fundamentate si finantarea sa se faca pe proiecte acceptate de CGMB. Dar nu a existat proiect pe cultura sa-l fi prezentat, care sa nu primeasca finantare de la CGMB. Bugetul alocat culturii a crescut de aproape 10 ori, de la 100 si ceva de miliarde vechi la 2000 si ceva de miliarde lei vechi, in 2008", a declarat Adriean Videanu in fata statuii lui Carol I din Piata Revolutiei, monument ce se doreste a fi finalizat in data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Al doilea popas a fost la Muzeul Theodor Aman, pe care l-a inaugurat prin taierea unei panglici portocalii, intrarea in circuitul de vizitare urmand a avea loc in iarna acestui an. Pe itinerariul sau, a treia oprire a fost la noul teatru Metropolis.

Ultimul obiectiv vizitat a fost Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, unde Videanu a plantat doi puieti de platani, botezati "Stela si Arsinel", in prezenta celor doi mari actori de comedie, care au implinit 30 de ani de activitate in teatru si televiziune.