Politica 28 Mai 2008 04:27
Liderul PSD sector 1, Dan Tudorache, este decis sa propuna, in prima sedinta a Comitetului Executiv National al PSD ruperea protocolului protocolului cu Partidul Conservator.
Tudorache ii acuza pe conservatori ca ajuta in campania electorala persoane în spatele carora se regasesc grupuri de interese din mafia imobiliara a sectorului 1. Tudorache mai este suparat si ca anumiti candidati la Primaria sectorului 1 care au în spate grupuri de interese care doresc sa puna mâna pe terenurile din sectorul 1 sunt mai mediatizati de conservatori. Liderul social-democratilor din sectorul 1 al Capitalei a mai spus ca acest document, semnat de presedintele formatiunii, Mircea Geoana, cel al PC, Daniela Popa, aduce „deservicii“ PSD, raportat fiind la tradarea de la finele anului 2004, dupa alegerile generale cand PUR (n.r. - actualul PC) a rupt alianta cu PSD. Decizia de propunere a ruperii protocolului de colaborare cu PC a fost luata in cadrul ultimei sedinte de conducere a PSD sector 1, care a avut loc la inceputul acestei saptamani. Presedintii PSD si PC, Mircea Geoana si Daniela Popa, au semnat, în 17 aprilie, Acordul de alianta politica între cele doua formatiuni, care prevede în principal sustinerea comuna a unui premier PSD. Conform documentului, cele doua formatiuni vor avea grup parlamentar comun si un program comun de guvernare, axat pe componentele programatice ale celor doua partide. La ceremonia de semnare au participat conducerile celor doua partide, de la aceasta lipsind însa presedintele fondator al PSD, Ion Iliescu, si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, cel care în 2004 a parafat fosta Alianta PSD+PUR. La semnarea documentului, cei doi lideri de partide au precizat ca nu se tem ca „istoria se va repeta“, amândoi considerând ca atât social-democratii, cât si conservatorii au avut ceva de învatat din experientele trecutului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.