Politica 28 Mai 2008 04:25
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, la Brasov, ca organizatia de Bucuresti nu-l va sustine pe Sorin Oprescu in turul doi daca Diaconescu nu trece de prima etapa, dar ca asta nu inseamna ca PSD isi va indemna electoratul sa sustina alt candidat.

"Organizatia PSD Bucuresti nu-l va sustine pe Oprescu in turul doi. Asta nu inseamna sub nicio forma ca vom sustine alt candidat", a declarat Geoana. Intrebat ce ar trebui sa faca totusi alegatorii social-democrati in turul doi, liderul social-democrat a raspuns: "probabil ca libera constiinta, votul liber, nu stiu... dar eu prefer sa astept ziua de 1 seara". Geoana a mai spus ca din cate stie, Oprescu este acum pe un trend descendent, iar Cristian Diaconescu creste in sondaje si si-a exprimat speranta ca acesta va obtine cat scorul partidului, adica in jur de 30%.

Intr-un sondaj INSOMAR publicat luni, Cristian Diaconescu este cotat cu 10% intentii de vot. Intr-un sondaj IPP Data Research, publicat tot luni, candidatul PSD are 7,6%. De asemenea, din aceeasi cercetare rezulta ca Sorin Oprescu este preferat de 50,5% dintre cei care declara ca voteaza PSD, in vreme ce catre candidatul oficial al social-democratilor Cristian Diaconescu ar merge doar 18,4% dintre voturile acestora. Ambele sondaje ii dau drept viitori competitori in turul doi pe Sorin Oprescu si Vasile Blaga, informeaza newsin.

Miron Mitrea a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu are o strategie pentru turul doi al alegerilor din Capitala, deoarece Diaconescu va accede in ciclul electoral secund alaturi de Sorin Oprescu sau de Vasile Blaga. "Noi nu ne punem o asemenea problema. Nu intram cu o strategie pentru turul doi, alta decat Cristian Diaconescu. Nu o am facuta. Daca doamne fereste se va intampla, o scriu duminica noapte", a declarat coordonatorul de campanie al PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.