Politica 27 Mai 2008 02:55
In cadrul sedintei de ieri a Biroului Politic Central, liberalii au tinut sa raspunda acuzatiilor de blat facute de unii adversari politici si au afirmat ca vor merge singuri si fara aliante la turul I al localelor, desi au aprobat aliantele facute pentru turul al doilea.
„Am reconfirmat decizia de a participa singuri si pe liste separate la alegerile locale, dar si posibilitatea pentru fiecare organizatie ca in turul II sa aiba libertatea de a-si obtine sprijinul necesar pentru obiectivele pe care si le-a asumat”, a declarat vicepresedintele Teodor Melescanu. Faptul ca nu intra in discutie aliantele pentru turul I, unde se aleg „dintr-un foc” presedintii de consilii judetene, desi se recunoaste necesitatea aliantelor in turul II, poate arata si o inertie sau incetineala a conducerii PNL. E drept ca la uninominal alianta inseamna si sacrificarea unor candidati, miscare greu de acceptat mai ales dupa „meciurile” din trecut.

PNL isi asuma insa si riscul de a lasa portite de salvare unor baroni locali. „E o premiera alegerea presedintilor consiliilor judetene prin candidaturi uninominale intr-un singur tur. Dar si la acest post decizia noastra a fost sa participam in toate judetele in nume propriu. N-am facut nici un fel de intelegere, cu orice risc. Este firesc ca fiecare partid sa se prezinte in fata electoratului pentru a vedea de ce sprijin se bucura. Noi am simtit nevoia sa facem precizarea ca nu avem nici un fel de «blaturi», nu suntem implicati in asemenea intelegeri. Dar intre turul I si turul II organizatiile judetene vor putea sa ia decizii de sprijin pentru alegerea primarilor”, a explicat Melescanu, care a precizat ca PNL are ca obiectiv stabilit la inceputul campaniei un scor electoral de18-20% la nivel de tara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.