Politica 27 Mai 2008 02:53
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a anuntat, ieri, ca organizatia PNL Timis a semnalat BPC faptul ca unul dintre materialele electorale ale candidatului PDL pentru CJ Timis contine si fotografia sefului statului, exprimandu-si convingerea ca materialul a fost facut fara acordul presedintelui, informeaza Mediafax.

Liderul PNL si-a exprimat insa convingerea ca materialul PDL a fost tiparit fara acordul presedintelui Traian Basescu, care, potrivit legii fundamentale, nu se poate implica in alegeri si in politica.
"Suntem convinsi ca materialul respectiv s-a facut fara incuviintarea presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care Presedintia, prin Constitutie, nu se poate implica in alegeri si, in general, in politica directa din Romania", a sustinut Teodor Melescanu.

La randul sau, europarlamentarul PNL Cristian Busoi i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care precizeaza ca a constatat cu surprindere ca in judetul Timis candidatii PDL au distribuit "la scara larga" materiale de propaganda electorala care contineau fotografia sefului statului, alaturi de indemnul de a-i vota.

"Plecand de la premisa ca prin Constitutia Romaniei este interzis presedintelui Romaniei sa se implice in campania electorala si sa sustina candidatii politici ai unui partid, va rog, domnule presedinte, sa precizati public daca aceste fotografii au fost publicate cu acordul dumneavoastra. In cazul in care acest lucru s-a facut cu acordul dvs., cred ca ne aflam in fata unui act de dispret profund fata de Constitutia tarii si, in aceste conditii, imi rezerv dreptul de a duce acest subiect in atentia Parlamentului European", scrie Cristian Busoi.

"Daca nu s-a facut cu acordul dvs., va rog, domnule presedinte, in spiritul democratiei si al respectului fata de Constitutie, sa va delimitati public de astfel de initiative care pun la indoiala echidistanta dvs. politica si afecteaza imaginea Romaniei de stat de drept", adauga europarlamentarul PNL.

"Materialul electoral este un supliment tv"

Materialul electoral al PDL Timis in care apare fotografia lui Traian Basescu, alaturi de cea a lui Theodor Stolojan, este un supliment tv cu istoria partidului, a declarat purtatorul de cuvant al PDL Timis, Oana Gaita.

"Am prezentat istoria partidului, incepand de la primele aliante. In acest supliment apare o poza a presedintelui Traian Basescu, alaturi de Theodor Stolojan, din 2004, de la prima alianta dintre democrati si liberali, fara sa se asocieze numele presedintelui cu candidatul la Consiliul Judetean Timis. Suntem intr-o perioada de rebranduire si ne publicam istoria, pentru a ne contura ca partid", a spus Gaita. La randul sau, candidatul PDL la presedintia CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca nu el a facut acel ziar si ca nu are niciun afis in care sa apara poza lui alaturi de cea a presedintelui Traian Basescu. "Apar si eu in paginile programului tv, alaturi de alti candidati PDL pentru alegerile locale", a precizat Ostaficiuc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.