Politica 27 Mai 2008 02:00
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a aprobat cheltuirea a mai mult de zece milioane de euro pentru montarea bordurilor, plantarea copacilor si amplasarea de banci si cosuri de gunoi.

Documentul prin care este propusa aceasta cheltuiala nu specifica insa clar numarul si specificul obiectelor mentionate, dar este foarte limpede in ceea ce priveste sumele care trebuie cheltuite in acest scop. Justificarea sumelor se face prin sintagme ambigue, de genul „amenajarea peisagistica prin compunerea spatiului si distributia plantatiilor conform noilor elemente decorative“.

Conform indicatorilor tehnico-economici inaintati primariei de catre Administratia Domeniului Public sector 2, Bucuresti, proiectarea si reabilitarea parcurilor, scuarurilor si „platbandelor“ din sector se dovedeste a fi o actiune costisitoare. Bugetul alocat conform documentului amintit va transforma sectorul 2 intr-o jungla luxurianta: 39.320.000 RON sau 10.627.027 euro. Bugetul alocat acestor activitati prevede, in 28 dintr-un total de 56 de obiective, montarea de borduri sau, in cazul in care acestea existau deja, „suprainaltarea“ lor.

Fara ca anexa in care sunt mentionate aceste investitii sa faca referire la nevoile concrete existente distinct in fiecare dintre locatiile enumerate, justificarea banilor cheltuiti se face intr-o maniera generala, de tip „igienizarea amplasamentului, montarea de borduri, reamenajarea spatiilor verzi, plantari arbori si arbusti decorativi, realizarea de amenajari florale, montarea de mobilier urban (banci, cosuri de gunoi)“. In anexa nu se specifica nici numarul de banci sau de cosuri pentru gunoi, nici acela al bordurilor sau al copacilor ce urmeaza a fi plantati. Daca in ceea ce priveste investitiile propriu-zise, justificarile sunt facute la modul general, nu acelasi lucru este valabil atunci cand vine vorba de bani, unde sumele sunt foarte „rotunde“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.