Campania denuntata de oficialii producatorului de telefoane mobile foloseste asemanarea Nicoara-Nokia si copiaza sloganul celui mai mare brand de telefoane. Astfel, echipa de campanie a liberalului Marius Nicoara a lansat un afis electoral in care simbolurile vizuale ale companiei finlandeze de telefoane Nokia sunt folosite in asociere cu numele candidatului la functia de presedinte al CJ Cluj. Mesajul "NIKOA-ra connecting Cluj to Europe" a aparut publicat intr-un ziar cotidian local si multiplicat pe afisaje publicitare.

Cu toate ca asocierea este explicita, autorii campaniei nu au solicitat acordul companiei de a se folosi de identitatea si notorietatea acesteia. "Nokia nu este de acord si nu a permis ca numele, logo-ul sau sloganul companiei sa apara in nici un fel de campanie politica - in mod direct sau subtil - si nici in vreo forma care sa distorsioneze numele sau brand-ul Nokia", a declarat in exclusivitate pentru "Romania libera" John Guerry, directorul fabricii de la Jucu.

"Noi am venit aici la Cluj pentru a produce telefoane mobile si pentru a dezvolta solutii software la Jucu, respectiv la Cluj, si nu am sustinut si nu vom sustine nici un fel de campanie politica sau partid", a explicat Guerry, care a mai spus: "Am trimis o scrisoare domnului presedinte Nicoara si i-am solicitat ca staff-ul sau sa inceteze folosirea unor asemanari cu brandul nostru in campania sa electorala si speram ca dansul sa inteleaga si sa accepte acest fapt".