"PSD are in acest moment doi candidati la primaria Capitalei. In realitate, Sorin Oprescu este candidatul aripei conservatoare din PSD, condusa de Ion Iliescu. Este inevitabila o ruptura in PSD care se va petrece in urmatoarele sase luni. Se va rupe intre reformatori si conservatori", a spus Valeriu Stoica, in cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social la Iasi.

In opinia acestuia, o eventuala victorie al lui Sorin Oprescu ar insemna "triumful lui Ion Iliescu impotriva reformatorilor din PSD". "Aripa conservatoare reuseste sa cucereasca PSD, nu putem vorbi de o reformare, ci mai degraba de restauratie", a mentionat vicepresedintele PD-L, potrivit newsin.

In discursul sau, Stoica a mai spus ca alegerile locale din acest an au cea mai mare miza din ultimii 18 ani. "Miza este daca dreapta va reusi sa dizloce stanga ca sa poata guverna cu majoritate. Trebuie restructurat sistemul politic in ansamblul lui. De 18 luni, suntem in fata unui proces de reasezare pe scena politica. Batalia se duce intre reformatori si cei care vor sa mentine actualul sistem clientelar, condus de oligarhii transpartinice", a adaugat Valeriu Stoica.