Guvernul intentioneaza sa finalizeze actualul acord cu FMI, convenit de fosta putere, in ciuda constringerilor pe care le presupune acest lucru. "Actualul memorandum cu FMI e bun si vreau sa fie dus pina la capat", a spus premierul Tariceanu celor sase directori executivi ai Fondului Monetar International, care se afla de miercuri in Romania. In legatura cu viitorul relatiilor dintre Romania si Fond, premierul a spus ca acestea vor fi "de buna colaborare". Aceasta in contextul in care, in urma cu citeva saptamini, Tariceanu spusese ca actualul acord dintre Romania si FMI va fi ultimul.

Premierul a mai comunicat oficialilor Fondului ca "pentru anul acesta, politica fiscala este sub control", dar ca, din cauza cheltuielilor asumate de fostul guvern si necuprinse in buget, "trebuie sa fim mai precauti decit am fi fost in mod obisnuit". Tariceanu a mai spus ca Executivul nu se simte covirsit de reformele cerute de UE in procesul de aderare. Zilele trecute, o delegatie condusa de ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a fost la Washington pentru a negocia pe marginea acordului.

Principalele puncte de divergenta dintre Bucuresti si institutia financiara internationala sint deficitul bugetar (0,7% din PIB vrea Bucurestiul si doar 0,5% Fondul) si o crestere a valorii TVA. Rezultatele negocierilor nu au fost inca anuntate oficial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.