Dintre acestia, doar 9 deputati au catadicsit sa-si faca cerere de concediu pentru a se ocupa de propria campanie, restul eschivandu-se de programul lejer al Camerei pentru a bate “teritoriul” incasand, in acelasi timp, si indemnizatiile de parlamentar. Dintre cei 25 de candidati- senatori, unul singur si-a dat demisia pentru a se ocupa de propria campanie, iar altul a cerut oficial concediu fara plata.

Dintre parlamentarii PSD, 15 au intrat in competitia locala sperand sa obtina un mandat de primar sau presedinte de Consiliu Judetean. Doi deputati - Nicolae Badalau si Liviu Timar au depus la Biroul Permanent al Camerei cereri de concediu fara plata pentru toata luna mai. Restul pesedistilor-candidati si-au vazut nestingheriti de campanie, figurand ca prezenti si in listele Parlamentului, dar si la intalnirile electorale.

Mocioalca are o apasare

Deputatul PSD Ion Mocioalca nu a considerat necesar sa intre in concediu. “Daca aveti vreo apasare, verificati condica de prezenta ca sa vedeti daca am luat sau nu bani degeaba”. El a recunoscut nu si-a facut cerere de concediu pentru perioada campaniei, pentru ca programul ultra-lejer primit de la Parlament i-a putut permite sa-si incaseze si indemnizatia de deputat, putandu-se ocupa in acelasi timp si de activitatile proprii de campanie. “Nu mi-am facut cerere de concediu pentru ca nu aveam de ce”, a transat scurt problema deputatul Mocioalca. PRM are cinci candidati parlamentari in frunte cu senatorii Gheorghe Funar si Virginia Vedinas. Candidat pentru Primaria Cluj, Funar spune ca nu si-a cerut concediu de la Senat, pentru ca pana acum a reusit sa se ocupe si de activitatile legislative, si de cele de campanie. “Doar saptamana asta am lipsit, am si eu trei absente si nu o sa primesc indemnizatie. Asta e situatia”, a explicat Funar. UDMR are cinci deputati, dintre care unul ministru (Laszlo Borbely- n.r.), pe post de candidati. De la independenti au plecat vreo trei in campanie. Din partea liberalilor, 11 deputati si senatori spera sa-si asigure un post in administratia locala. Toti si-au luat liber de voie si fara incuviintari speciale de la Parlament sau renuntari la diurne.

Sunt si in campanie, tin si audiente

Liberalul Nicolae Popa explica situatia: “Nu a fost nevoie sa mai cer si concediu. Programul lejer de la Camera a fost de asa natura, incat am putut sa stau in teritoriu ca sa-mi fac si campanie si sa tin si audiente la cele 11 birouri parlamentare pe care le am deschise. Deci, nu aveam nevoie neaparat de concediu... nu stau in campanie, rezolv si problemele pe care le am ca parlamentar “, spune deputatul PNL. Conservatorii au si ei vreo doi senatori si trei deputati pe care i-au trimis sa castige diferite primarii prin tara, in frunte cu secretarul general al partidului Codrut Seres.