Politica 22 Mai 2008 14:58
Presedintele UDMR, Marko Bela, regreta ca formatiunea sa nu a propus un candidat pentru Primaria Capitalei deoarece dezbaterile nu se refera la "problemele reale" si UDMR ar fi putut veni cu o oferta mai buna pentru Bucuresti.

"Regret, oarecum, ca nu am depus un candidat si pentru Primaria Generala, nu ca as avea iluzii in ceea ce priveste sustinerea unei astfel de candidaturi, ci pentru ca vad ca disputele privind functia de primar general nu se refera la programe, nu se refera la problemele reale ale Capitalei si noi am fi putut sa avem o alta oferta", a declarat astazi Marko Bela.

Liderul UDMR a spus insa ca pentru prima data formatiunea pe care o conduce are o lista atat pentru Consiliul Municipal Bucuresti cat si pentru consiliile de sector. Marko Bela a catalogat drept "superficiale" dezbaterile privind alegerile locale, comentand ca Bucurestiul are nevoie de proiecte de mare anvergura, dar nici un candidat nu a venit cu un program clar.

Pe de alta parte, Marko Bela este deranjat de faptul ca se pune accentul pe campania de la Bucuresti in conditiile in care alegerile locale sunt importante peste tot in tara, datorita noilor prevederi conform carora presedintii de Consilii Judetene vor fi alesi prin vot direct si vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste viitorul judetelor.

Liderul UDMR a comentat incidentul de la Timisoara unde, mai multe afise electorale in limba maghiara au fost contestate la Biroul Electoral Judetean Timis si a acuzat faptul ca UDMR este discriminat si prin acest gest se aduce "atingere egalitatii de sanse".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.