Politica 21 Mai 2008 02:30
Liderul PSD Mircea Geoana a afirmat marti ca, in cazul in care presedintele Traian Basescu nu va nominaliza politicienii care i-au solicitat interventii in justitie, singura concluzie pe care o poate trage este ca acei politicieni provin dintre fruntasii PD-L

Mircea Geoana a declarat ca presedintele Traian Basescu are obligatia de a face publice numele persoanelor care i-ar fi solicitat interventii in Justitie. "Daca presedintele nu va face acest lucru singura concluzie de bun simt pe care pot sa o trag este ca cei care au incercat sa faca acest lucru au fost, in principal, cei de la PD sau PD-L, pentru ca daca ar fi fost de la alte partide cred ca in acest moment ar fi fost deferiti deja sub o forma sau alta institutiilor statului. Deci daca pesedintele ascunde numele acestora si nu le face publice inseamna ca cei care au incercat sa faca acest lucru sunt in principal fruntasi ai PD", a spus liderul social-democrat, citat de newsin.

Presedintele PSD a adaugat ca faptul ca la nivelul statului roman "se face o referire directa la acte care reprezinta macar incercari de coruptie la nivel inalt trebuie sa reprezinte o preocupare pentru noi toti". "Intr-un fel, presedintele ieri seara a declarat ziua sau perioada portilor deschise la Cotroceni pentru coruptie", a subliniat Geoana, adaugand ca este obligatia sefului statului de a comunica Parchetului General si DNA persoanele care i-au solicitat interventii in justitie, indiferent de cum se numesc sau de la ce partid sunt.

Geoana a apreciat ca absenta unor clarificari cu nume si prenume din partea sefului statului "reprezinta de fapt pe de o parte o instigare la coruptie, si nu in ultimul rand, din punct de vedere penal chiar si o eventuala culpa de tainuire".

Presedintele Basescu a declarat luni ca au existat politicieni care au venit inclusiv la el acasa pentru a-i cere sa intervina in justitie, seful statului refuzand sa dea nume si afirmand ca nu are relevanta apartenenta politica a acestora.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.