Politica 20 Mai 2008 01:14
Dragos Benea, candidat la sefia judetului Bacau, a aparut pe lista „patatilor“ in urma unui articol de presa „pacaleala“ de 1 aprilie 2006.

Lista candiatilor incompatibili la sefia Consiliilor Judetene, data publicitatii duminica, 18 mai a.c., de catre Coalitia pentru o Guvernare Curata, contine erori. Cazul lui Dragos Benea (PSD-Bacau) este de-a dreptul ilar. El este acuzat - informatiile au fost preluate din presa locala - de faptul ca in calitate de presedinte al CJ „a schimbat destinatia unui credit de 300.000 de euro din fonduri europene“, care, in loc sa fie utilizat pentru informatizarea scolilor, a fost redirectionat „catre ferma sa pentru cresterea viermilor de matase“.

Lucrurile nu stau deloc asa. Articolul de presa in care era incriminat Benea a aparut in editia din 1 aprilie 2006 a „Ziarului de Bacau“, iar pe ultima pagina se mentiona ca respectivul articol alaturi de altele din aceeasi editie sunt pacaleli din cele traditionale pe care presa le face cu ocazia acestei zile.

Cum s-a transformat o pacaleala intr-o acuzatie de incompatibilitate pentru Benea ne-a explicat Cristian Hatu, membru al Societatii Academice Romane (SAR), unul dintre operatorii care au lucrat la lista „patatilor“. „Informatia a fost preluata din presa de catre ziaristul din Bacau care a colaborat cu noi. Am aflat si noi astazi (ieri - n.a.) ca era o pacaleala. Ne asumam raspunderea pentru aceasta eroare. I-am transmis dlui Benea ca l-am scos de pe lista“, ne-a declarat Hatu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.