Politica 20 Mai 2008 00:17
Camera Deputatilor decide marti cand va dezbate in plenul sau raportul - intocmit de cativa deputati juristi - care se pronunta asupra urmaririi sau neurmaririi penale a fostului ministru al transporturilor, Miron Mitrea, actual deputat PSD.

Raportul a fost transmit luni presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Presedintele comisiei juridice din Camera, Sergiu Andon, a declarat la BBC la momentul finalizarii raportului ca membrii comisie nu fac o recomandare clara nici in favoarea, nici impotriva inceperii urmaririi penale.

Comisia a decis ca decizia sa apartina plenului.

Potrivit site-ului hotnews.ro, dupa ce au analizat dosarul de 2.500 de file, precum si inregistarile audio si video trimise de Directia Nationala Anticoruptie, reprezentantii PSD ar fi notat in raport ca nu exista dovezi care sa justifice cererea urmaririi penale impotriva lui Miron Mitrea.

In schimb, juristii din PD-L, PRM si PC ar fi de acord cu cererea DNA ca fostul ministru al Transporurilor sa fie cercetat penal.

Desi ar fi precizat in raport ca nu exista probe impotriva lui Miron Mitrea, reprezentantii PNL nu ar fi facut niciun fel de recomandare plenului Camerei.

Pe de alta parte, UMDR si reprezentantii minoritatilor nici nu si-au exprimat punctele de vedere.

In finalul raportului, deputatii ar transfera responsabilitatea deciziei catre plenul Camerei Deputatilor.

Dosarul in care fostul ministru al transporturilor din guvernul Nastase, Miron Mitrea, este acuzat de coruptie, a ajuns in Camera Deputatilor luna trecuta.

Asta dupa ce, conform unei decizii a Curtii Constitutionale din luna martie, DNA trebuie sa ceara si avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a fostilor ministri, nefiind suficient avizul presedintelui.

De asemenea, procurorii anticoruptie au cerut avizul Camerei si in ceea cazul fostului premier Adrian Nastase, actual deputat PSD.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.