Politica 20 Mai 2008 14:13
Inflatia si preturile au scazut semnificativ,Romania are zero absorbtie fonduri UE, saracii au devenit mai numerosi,justitia este subordonata politic,iar in relatiile externe suntem izolati, sunt concluziile unui raport al PSD despre guvernarea de dreapta, intitulat"1200 de zile de haos in Romania".

Liderul PSD, Mircea Geoana, care a prezentat succint raportul a declarat luni ca inflatia a explodat in cei patru ani ai puterii de dreapta si ca risca sa ajunga la doua cifre, ca Romania a cheltuit in ultimii ani cel mai putin fata de statele UE pentru protectie sociala, ca situatia este ingrijoratoare la capitolul importuri agricole, ca nu s-a construit niciun kilometru de autostrada.

Romania este al doilea contributor la bugetul UE, dupa Germania, in conditiile in care nu reuseste sa absoarba fonduri europene, ci doar sa cotizeze, desi are atata nevoie de acesti bani, este pe ultimul loc la competitivitate economica, la investitiile in cercetare si inovare, a mai identificat liderul social-democrat alte probleme. Geoana a mai spus ca administratia locala e colonizata de mii de incompetenti, la Finante avem un ministru, "poet nepereche" in ale cifelor, Varujan Vosganian, in agricultura s-au perindat numai ministri cu "orbul gainilor".

"Mii de mici fluturi, berceni, nicolaesti fagogiteaza economia romaneasa", a mai aratat Geoana. "Romania este un Citroen condus fara frane, fara directie, de un sofer nepriceput si al carui instructor seamana cu un cetatean turmentat", a adaugat el.

Adrian Nastase, presedintele CN al PSD, seful departamentelor care au elaborat documentul sus mentionat, ce are peste 400 de pagini, a aratat ca identificarea acestor probleme nu trebuie interpretata nici ca un soi "de bucurie rautacioasa ca lucrurile merg rau in tara" si nici ca un subiect de campanie. El a mai spus ca actuala guvernare este una "pe datorie", dat fiind deficitele cel bugetar si cel extern, ca polarizarea sociala ameninta pacea sociala sau ca retrocedarile au devenit atat de exagerate incat li se returneaza averile si urmasilor lui Burebista si Decebal. Odata reintors la putere, PSD va trebui sa restabileasca optimismul, a mai declarat deputatul.

Cristian Diaconescu, vicepresedinte pe probleme de politica externa, a vorbit si el despre subordonarea sistemului judiciar celui politic, transformarea CSM intr-un instrument de manevra, dar si de anormalitatea si situatia unica in Europa ca Romania sa nu aiba in acest moment un Cod Penal, unul de Procedura Penala si unul de Procedura Civila. In politica externa, nici macar cea a Marii Negre, Romania nu conteaza, summitul NATO n-a adus nimic decat aflarea faptului ca traficul bucurestean poate fi organizat, deficitul comercial in raport cu Rusia este prea mare si costul unor relatii politice paguboase, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.