Politica 20 Mai 2008 13:57
Personalitatile marcante ale PSD s-au lansat astazi in atacuri metaforice la adresa lui Traian Basescu. Ion Iliescu a declarat ca Traian Basescu este ca un Don Quijote,care se bate cu toata lumea, iar Mircea Geoana a spus despre seful statului ca e o "starleta" care organizeaza primiri, arata NewsIn.

Adrian Nastase a spus la randul sau ca, renuntand sa fie cu adevarat presedinte, Basescu a lasat vacant postul de la Cotroceni.

Liderii PSD, reuniti pentru prezentarea raportului formatiunii despre guvernarea puterii de dreapta, intitulat "1200 de zile de haos in Romania", au tratat cu ironie actiunea presedintelui de a organiza o zi a portilor deschise la Cotroceni. Presedintele social-democratilor, a spus ca Basescu "organizeaza actiuni de porti deschise ca o starleta" si ca singura sa calitate ar fi ca este "bun de gura".

Nici Adrian Nastase nu s-a lasat mai prejos in a critica actiunea de deschidere a Palatului Cotroceni. "Traian Basescu n-a fost niciodata presedintele Romaniei. El este presedintele PD-L, iar, la Cotroceni, postul sau este vacant. El ne arata ca, in loc sa avem un echilibru politic, in realitate avem apeluri de genul <<romanii au invins parlamentarii>>, ca si cum parlamentarii ar fi sudanezi sau kirchizi. Este de fapt un mesaj implicit <<so pe ei>> la locale", a declarat deputatul.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus si el ca Traian Basescu este in mare parte responsabil pentru situatia dezastruoasa in care se afla Romania si l-a comparat pe presedinte cu Don Quijote. "Traian Basescu e un fel de Don Quijote, cu Rosinanta sa, care este PD-L-ul si care se lupta cu morile de vant, atat din tara cat si din afara sa", a declarat Iliescu, adaugand apoi celebra sintagma potrivit careia "Basescu este un factor perturbator".

Peste 50.000 de romani au vizitat duminica sediul Presedintiei, in cadrul zilei portilor deschise, un eveniment care sa marcheze un an de la referendumul prin care Traian Basescu s-a putut intoarce la Cotroceni dupa suspendarea de catre cei 322 de parlamentari. Seful statului a promis duminica ca in fiecare an, in jurul datei de 19 mai, Palatul Cotroceni va fi deschis publicului. El a spus ca ziua de 19 mai, aceea in care romanii au votat impotriva suspendarii sale din functie, este o zi a romanilor, in care acestia au fost mai puternici decat Parlamentul, si nu "asa cum multi au incercat sa anticipeze sau interpreteze, o zi de sarbatoare pentru presedinte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.