Politica 20 Mai 2008 12:03
Presedintele PSD Mircea Geoana a prezentat astazi raportul "Patru ani pierduti pentru Romania", o radiografie socio-economica a ultimilor ani realizata de formatiunea sa.

Raportul PSD vorbeste despre patru ani de confuzie si incompetenta. Romania a avut ghinionul sa aiba cel mai prost guvern din ultimii 20 de ani, sustine liderul social-democrat. Romania a ratat sansa istorica de accelerare a dezvoltarii sale, adauga el.

"Guvernul este schiop, dar in realitate Guvernul Romaniei este si ciung. Nu are decat mana de luat si nu pe cea de dat", a precizat Geoana. Potrivit presedintelui PSD, s-au incasat sume imense din taxe si impozie, insa nici acestea si nici cresterea economica nu s-au intors in servicii publice, infrastructura sau investitii. "Romania este astazi ca un Citroen condus de un sofer incompetent, fara directie si fara frane, si a carui instructor de sofaj seamana mai degraba cu cetateanul turmentat", crede Geoana.

In ceea ce-l priveste pe seful statului, Geoana sustine ca Traian Basescu este "perfect inutil pentru cei multi". Basescu este cel care a cronicizat tensiunea politica in Romania si a fost un presedinte cacealma, spune liderul PSD. "In loc sa conduca tara, Basescu organizeaza porti deschise ca o starleta aflata la final de cariera", critica Geoana.

De asemenea, raportul PSD sustine ca administratia locala a fost colonizata cu mii de incompetenti, adevarate mafii ce se bucura de protectie de la Palatul Cotroceniu si de la Palatul Victoria.

Dupa patru ani inflatia a explodat, deficitul bugetar s-a dublat din cauza politicii inconsecvente, Romania este pe ultimul loc din Europa la competitivitate economica si este cea mai "egoista" tara in privinta protectiei sociale, sunt cateva dintre concluziile raportului PSD .


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.