PSD intentioneaza sa ia cu asalt duminica Palatul Cotroceni. Surse din acest partid vorbesc despre un “plan de atac” al PSD Bucuresti pentru ziua in care Administratia Prezidentiala se pregateste sa organizeze “Ziua Portilor Deschise” la Cotroceni. Mai exact, oamenii lui Vanghelie, in cete mari, ar urma sa se posteze la portile Palatului Cotroceni inca de la prima ora a diminetii. “In tricouri rosii, cu insemnele partidului si cu fluturasi electorali”, dupa cum ne-au declarat sursele citate.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, n-a vrut sa ne ofere prea multe detalii, el dorind sa pastreze un oarecare suspans cu privire la planurile sale: “E ziua portilor deschise.

Cred ca lumea e bucuroasa sa-l vada pe presedinte. O sa mergem… Adica, s-ar putea sa mergem si noi”, afirma Vanghelie.

Din informatiile noastre, liderii PSD urmau sa stabileasca in cursul serii de vineri detaliile actiunilor de duminica, in conditiile in care tot duminica are loc o alta actiune de amploare a PSD, anume vizitarea Pietei Moghioros, cu participarea lui Ion Iliescu si a lui Cristian Diaconescu.

Un plan similar cu cel al PSD l-au pregatit si cei din stafful Partidului Initiativa Nationala, condus de Cozmin Gusa. Spre deosebire de pesedisti, care vor sa duca foarte multi activisti la Cotroceni, PIN a hotarat s-o trimita doar pe Lavinia Sandru, cea pe care, cu ceva timp in urma, Traian Basescu o localiza “pe centura politicii romanesti”.

Dar nici cealalta tabara nu sta cu mainile in san. Surse din PD-L au declarat pentru cotidianul.ro ca organizatia Bucuresti a primit sarcina de a aduce la Cotroceni cateva mii de oameni, in fluxuri, pe tot parcursul zilei. De asemenea, mai multe organizatii din tara isi vor trimite oamenii cu autocarele la Bucuresti.