Politica 17 Mai 2008 01:10
Primaria Capitalei apreciaza ca raportul Curtii de Conturi, potrivit caruia ar fi platit nejustificat 4.478.328,45 lei pentru adapostul de caini de la Mihailesti, nu prezinta realitatea pentru ca nu s-a tinut cont ca, odata cu terenul, a fost cumparata si cladirea noua aflata pe acesta.

"Curtea de Conturi nu a tinut cont de niciuna dintre cele doua expertize tehnice depuse la dosar, comparand valoarea comunicata de Corpul de Experti Tehnici strict pentru terenuri, cu valoarea de achizitie a intregului imobil din Mihailesti, care, pe langa teren liber si cu constructii, contine si constructii in suprafata de 1.815 mp, devenite de asemenea proprietatea Municipiului Bucuresti prin aceasta achizitie si a caror valoare a fost cu totul omisa in calculele comparative de catre autorii raportului de control", se arata intr-un comunicat al municipalitatii,potrivit newsin.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, spune ca terenul a fost cumparat cu tot cu cladire pentru a nu se pierde timp cu construirea viitorului adapost pentru caini. "Este vorba de un teren de 10.000 de metri patrati care are o constructie noua pe el. Daca am fi construit o cladire, mai dura doi-trei ani. Un raport de evaluare arata ca valoarea totala a constructiei si terenului este 1,9 milioane euro, iar noi am platit 1,2 milioane euro", precizeaza Videanu.

Primaria a inaintat obiectiuni fata de constatarile Curtii de Conturi, care vor fi prezentate si instantelor civile. "Din punctul de vedere al Primariei Municipiului Bucuresti, nu s-a facut nicio plata in mod nejustificat sau nelegal, asa cum apreciaza echipa de control a Curtii de Conturi", se mai arata in comunicatul primariei.
Controlului Curtii de Conturi, efectuat de Directia de Control Financiar ulterior, s-a desfasurat in perioada 15 februarie-15 aprilie 2008, ca urmare a hotararii Senatului Romaniei nr. 54/2007 si a verificarii anuale a contului de executie si a bilantului contabil.

Liderul PIN, Cozmin Gusa, sustine ca primarul Adriean Videanu are "probleme penale grave" care reies din raportul pe care Curtea de Conturi l-a facut, la cererea Senatului, dupa un control la Primaria Generala, document solicitat si de DNA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.