Afirmatiile lui Nastase sunt contrazise de strategul staffului de campanie, Alin Teodorescu, el sustinand ca acesta nu a inteles strategia electorala a PSD pentru alegerile de la Bucuresti: „Campania noastra e calma, linistita, fara bataie, fara cearta, pe programe. Daca Adrian «Basescu» vrea bataie, sa se duca sa se incaiere la Cotroceni“.

Intrebat daca se poate vorbi de non combat in campania lui Cristian Diaconescu, Alin Teodorescu a raspuns, pentru Cotidianul, ca stie ca la nivelul staffului organizatiei lui Vanghelie „exista niste suparari“, dar ca acestea sunt nejustificate, deoarece campania lui Diaconescu „este in plan“.

Teodorescu recunoaste ca, in mod ciudat, PSD a renuntat in aceasta campanie sa lucreze cu voluntari, preferand strict membri de partid. „Cristi are un program bun, i-am pregatit foarte multe intalniri cu activul de partid“, a explicat Teodorescu, precizand ca aceste „foarte multe“ intalniri sunt in numar de 4 (!), si acestea aflate „in curs de realizare“ (cu mentiunea ca au fost deja realizate doua astfel de intalniri). De asemenea, strategul de campanie a PSD a precizat si numarul de activisti de partid cu care urmeaza sa se vada candidatul Diaconescu: „Intre 200 si 400 de oameni pe intalnire“, deci un total de maximum 1.600.