Politica 16 Mai 2008 02:49
Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a cerut RA-APPS sa apeleze la instanta pentru evacuarea fostilor demnitari care ocupa inca abuziv locuintele regiei.

Guvernul a adoptat, acum trei luni, o hotarare prin care mai multe imobile detinute de RA-APPS au fost trecute in categoria celor de protocol.

Acest lucru ii obliga pe actualii chiriasi, intre care multi lideri de partide politice, sa paraseasca locuintele.

Domnul Berca a spus ca, pana acum, doar senatorul PSD Serban Mihailescu a parasit casa in care statea cu chirie.

Printre demnitarii care ar trebui sa procedeze ca domnul Mihailescu se afla presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Desi exista o hotarare de guvern pentru ca ei sa plece din imobilele respective, guvernul anunta ca ii va da in judecata.

Fostul sef al Corpului de Control al Guvernului, Valerian Stan, crede e nevoie de ajutorul instantei, pentru ca s-ar fi schimbat destinatia casei, adica aceasta a devenit una de protocol.

“Intr-o asemenea ipoteza e justificata o actiune in instanta, pentru ca demnitarul se prevaleaza de acest lucru”.

“In contractul de inchiriere, la data la care l-am semnat, locuinta nu avea acest statut. I-ati schimbat statutul, si automat contractul devine altul, cu un alt obiect, si rezilierea lui poate fi ceruta in instanta”, spune la BBC domnul Stan.

Pe de alta parte, Valerian Stan crede ca unii dintre chiriasi ar putea ramane in casele de la RA-APPS in speranta ca legea va fi, in cele din urma, modificata in favoarea lor.

“Isi fac tot felul de calcule, in functie de rezultatele sondajelor de opinie, cum arata ele si ce spernate pot sa aiba dupa alegerile din toamna, si probabil nu vor sa mai aiba disconfortul unei mutari”.

“Sau altii isi fac calculul ca un proces in instanta ar putea dura un an, un an si jumatate, si e un timp castigat in beneficiul lor”, mai spune la BBC fostul sef al Corpului de Control al Guvernului, Valerian Stan.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.