Politica 16 Mai 2008 02:43
Deputatul independent Mircia Giurgiu va initia un proiect de lege privind stabilirea unui nou standard de calitate a painii si produselor de panificatie si a fainii folosite, transmite corespondentul Mediafax.

"Ne-am gandit la un proiect de lege privind faina, painea si produsele de panificatie. Sa nu mai avem surprize, sa nu stim ce contine acea paine. Vom merge pana la etichetarea tuturor produselor, vizibil, clar, sa se poata citi", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Giurgiu.

El a precizat ca va initia proiectul deoarece a avut mai multe sesizari privind calitatea painii in timpul audientelor.

"S-au plans oamenii ba ca painea e prea moale, ba ca are un gust dubios", a spus deputatul.
Potrivit acestuia, exista norme la ora actuala privind calitatea painii si a fainii, dar vrea ca acestea sa nu "fie driblate".

"Vrem o lege prin care toti cei care se ocupa de producerea fainii, painii si produselor de panificatie sa respecte niste standarde clare venite din partea specialistilor. Acest act normativ va prevedea si sanctiuni pentru producatorii de panificatie care nu respecta standardele stabilite", a mai spus Mircia Giurgiu.
Proiectul legislativ va fi depus in prima zi de lucru a Camerei Deputatilor din luna iunie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.