Propunerea social-democratilor vizeaza modificarea Ordonantei de Urgenta nr. 148/2005, care stabileste o indemnizatie unica in cuantum intre 600 si 800 lei.

Birchall a mentionat ca initiativa PSD va introduce acordarea unei indemnizatii pentru cresterea copilului in cuantum de 85% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 lei.
Acordarea acestei indemnizatii nu va fi conditionata de contributia la fondurile speciale in ultimele 12 luni, cum prevede actuala OUG, astfel ca printre beneficiare vor fi si tinerele absolvente, femeile incadrate in munca de scurt timp sau mamele casnice.

Birchall a afirmat ca OUG nr. 148/2005 este "aberanta", intrucat introduce o discriminare atat intre mame, cat si intre copii.

Ana Birchall a apreciat ca OUG nr. 148 da nastere la situatii aberante, intrucat o mama care a muncit 11 luni si doua saptamani nu va primi indemnizatia de crestere a copilului doar pentru ca i-au lipsit 2 saptamani de angajare.

Ea a mai mentionat ca, spre deosebire de o initiativa similara a deputatului independent Lavinia Sandru, aflata in dezbaterea Senatului, dar respinsa de Camera Deputatilor, propunerea PSD elimina prevederile discriminatorii, cum ar fi conditionarea platii indemnizatiei de realizarea unei anumite perioade de munca. (Mediafax)