Politica 16 Mai 2008 10:12
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri, la un eveniment electoral din Capitala, ca in partid "miroase a victorie" si ca, atat in tara, cat si la Bucuresti, social-democratii au trecut in sondaje de pragul de 30%, arata NewsIn.

"Poate am eu o capacitate olfactiva mai dezvoltata, dar nu stiu cum, parca imi miroase a victorie!", a declarat Geoana, la o intalnire a lui Cristian Diaconescu, candidatul la PMGB, cu activistii PSD sector unu. Geoana le-a spus pesedistilor prezenti ca sondajele sunt promitatoare pentru partid si ca, atat in capitala, cat si pe tara, PSD a trecut de pragul psihologic de peste 30%.

Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, a parut ca nu cunoaste despre ce sondaj a vorbit Geoana, el declarandu-le colegilor sai ca numai cu cateva minute inainte le-a spus ziaristilor ca PSD nu are niciun sondaj. "Dar daca dl. Geoana spune, inseamna ca exista un sondaj", a continuat el, cu subinteles.

Mircea Geoana a incercat sa spulbere apoi informatiile potrivit carora Cristian Diaconescu nu e sprijinit suficient de organizatia de Bucuresti. "Desi unii au incercat sa introduca tot felul de speculatii prin presa, de aceasta data suntem intr-un front unit. Exista o reala relatie de sprijin a organizatiei pentru Cristian Diaconescu", a spus el.

Miron Mitrea a venit si el cu vorbe de incurajare, spunand ca PSD sta bine aproape peste tot, singura referire la Bucuresti a fost la sectorul unu, unde candidatul partidului, Dan Tudorache, prezent si el la eveniment, ar fi clasat imediat dupa cel al PD-L. "Ii vom batem de nu o sa le vina sa creada", a mai spus deputatul, adaugand ca pesedistii au rezistat patru ani de prigoana portocalie, dar ca in curand va veni vremea ca PSD sa conduca din nou Romania.

"Nu pot ei sa ne fugareasca cat rezistam noi", a adaugat el, spunand ca singurul lucru pe care stiu cei de dreapta sa-l faca impotriva PSD e sa-i tarasca pe pesedisti prin procese. "Nu-mi pasa de ei. Ii dispretuiesc pentru ca ne-au atacat familiile. (...) Nu a existat o zi in care sa nu se vorbeasca la televizor de termopanele lui Nastase si de baia maica-mi", s-a lamentat fostul secretar general al PSD. Mitrea a continuat sirul expresiilor colocviale spunand ca, daca pesedistii nu i-ar fi strans pe liberali "de partile moi", acesti nu ar fi marit niciodata pensiile.

Candidatul PSD la Primaria Bucurestiului, Cristian Diaconescu, a incercat si el un discurs mobilizator pentru colegii sai. "Va multumesc de pe acum pentru efortul pe care il veti depune pana in ultimul moment in aceasta campanie. Vreau sa va rog sa treceti peste tot ce inseamna prostia si ignoranta celor care au condus Bucurestiul in ultimii ani de zile", a spus el.

La evenimentul organizat de PSD sector unu a fost prezent presedintele filialei, Dan Tudorache, candidat pentru sectorul unu, Aura Vasile, secretarul PSD Bucuresti, dar a lipsit Marian Vanghelie, seful pesedistilor bucuresteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.