Emil Boc, actualul presedinte interimar al PD lasat de Basescu, a refuzat ieri sa spuna daca va candida la sefia PD, dar nu a spus nici nu candidaturii, sugerind ca ar putea sa faca un eventual anunt abia in ultima clipa.

Intrebat daca va candida la Presedintie, Emil Boc a explicat ca va lua o decizie "la momentul potrivit", adica, conform propriilor explicatii, pina in jurul datei de 20 mai. Cind, dupa calendarul stabilit ieri de Colegiul Director al PD, ar urma sa se incheie perioada de depunere a candidaturilor, dupa ce Consiliul National de Coordonare, convocat pe 7 mai, va stabili data Conventiei Nationale Extraordinare. Conform statului, aceasta trebuie organizata in interiorul unei perioade de 45 de zile, incepind din 7 mai, deci undeva "in a treia decada a lunii iunie", dupa cum s-a exprimat Emil Boc. S-a preferat varianta Conventiei Extraordinare pentru a grabi procesul de redesenare a structurii de conducere, astfel incit PD sa intre in perioada de vara cu noua echipa deja aleasa, a mai spus Boc.

Surprize sint asteptate atit la nivelul structurii de conducere la virf, compusa din presedinte, presedinte executiv si secretar general, cit si la nivelurile doi si trei. Dupa cum spun unii reprezentanti ai conducerii democrate, nu a fost inca agreata ideea restringerii numarului de vicepresedinti si secretari executivi. Dintre liderii cu sanse de prezidentiabil, doar Adriean Videanu si-a exprimat dorinta de a candida la presedintie, daca va cistiga Primaria Capitalei, asa cum, de altfel, s-a si intimplat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.