Politica 15 Mai 2008 23:41
"Conservatorii vor fi partenerii nostri de guvernare doar daca trec pragul electoral", a fost declaratia soc de ieri a presedintelui de onoare al PSD.

In ciuda faptului ca acordul dintre pesedisti si conservatori prevede clar ca cele doua partide vor candida impreuna la alegerile parlamentare, Ion Iliescu s-a facut ca uita acest lucru. In schimb, vede posibila o guvernare alaturi de liberali, pe care ii considera mai fideli decat pedelistii. Opinia sa nu este impartasita si de alti lideri ai PSD, care nu ar spune <<Nu>> unei colaborari post-electorale cu pedelistii.

Capitolul I al Acordului privind constituirea aliantei politice PSD - PC stipuleaza clar ca "se constituie Alianta politica dintre PSD si PC, numita in continuare Alianta, pentru participarea la alegerile parlamentare si prezidentiale din anul 2008, respectiv 2008". Articolul se pare ca i-a scapat lui Ion Iliescu, care a sustinut ieri contrariul, desi in Consiliul National al PSD a votat in favoarea Acordului. "Daca PC nu intra in Parlament, intelegerea facuta cu acest partid nu are suport. Va fi o conlucrare cu un partid extraparlamentar. Daca intra in Parlament foarte bine, ramane deschisa problema pentru un partener de guvernare, dar la alegerile generale cele doua partide vor candida separat", a fost mesajul transmis de Ion Iliescu, citat de Rompres.

Aproape de PSD

Presedintele PC, Daniela Popa, ne-a declarat ca lucrurile merg normal si ca Alianta urmeaza sa fie inscrisa la tribunal. "Participam impreuna cu PSD la alegerile parlamentare, iar ponderea se va stabili in functie de rezultatele obtinute la locale, dar nu vom avea mai putin de 5% din candidati. Nu inteleg declaratiile domnului Iliescu", ne-a spus liderul conservator. Contactat telefonic pentru a explica cele declarate, presedintele de onoare al PSD ne-a precizat ca, din ceea ce stie, PC vrea sa mearga separat, pe liste proprii la parlamentare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.