Potrivit liderului Grupului de Inițiativă pentru Reformarea Partidului Romania Mare (GIR-PRM), Radu Comănici, decizia de organizare a protestului a fost luată, in Conferința Județeană de Constituire, care a avut loc la Constanța, la sfarșitul săptămanii trecute. Astfel, sambătă, in fața sediului central al PRM din București, se va desfășura un miting la care vor participa 500 de membri și simpatizanți ai PRM din județele Constanța, Argeș, Dolj și Vrancea, potrivit lui Comănici.

El precizează că in prezent se poartă discuții și cu alte filiale județene, care să se alăture acțiunilor GIR-PRM. Participanții la miting vor solicita convocarea Congresului Extraordinar al Partidului Romania Mare pentru "intronarea unei democrații reale in interiorul PRM și schimbarea mesajului politic al partidului, a modalităților de transmitere a acestuia și modernizarea PRM".

Organizatorii vor mai cere și "alegerea unei noi conduceri, care să respecte statutul și care să dea autoritate forurilor competente in luarea deciziilor politice, inclusiv in ceea ce privește promovarea, destituirea și excluderea din partid". Reprezentanții GIR-PRM mizează pe o participare numeroasă la protest "pentru a impiedica prăbușirea in preferințele electoratului a formațiunii politice". Conferința Județeană a GIR-PRM s-a desfășurat la sfarșitul săptămanii trecute, iar liderul acesteia este Radu Comănici, care a fost exclus recent din PRM in urma unor neințelegeri cu liderii partidului la intocmirea listelor de candidați pentru alegerile locale.