Potrivit liderului Grupului de Iniiativ pentru Reformarea Partidului Romania Mare (GIR-PRM), Radu Comnici, decizia de organizare a protestului a fost luat, in Conferina Judeean de Constituire, care a avut loc la Constana, la sfaritul sptmanii trecute. Astfel, sambt, in faa sediului central al PRM din Bucureti, se va desfura un miting la care vor participa 500 de membri i simpatizani ai PRM din judeele Constana, Arge, Dolj i Vrancea, potrivit lui Comnici.

El precizeaz c in prezent se poart discuii i cu alte filiale judeene, care s se alture aciunilor GIR-PRM. Participanii la miting vor solicita convocarea Congresului Extraordinar al Partidului Romania Mare pentru "intronarea unei democraii reale in interiorul PRM i schimbarea mesajului politic al partidului, a modalitilor de transmitere a acestuia i modernizarea PRM".

Organizatorii vor mai cere i "alegerea unei noi conduceri, care s respecte statutul i care s dea autoritate forurilor competente in luarea deciziilor politice, inclusiv in ceea ce privete promovarea, destituirea i excluderea din partid". Reprezentanii GIR-PRM mizeaz pe o participare numeroas la protest "pentru a impiedica prbuirea in preferinele electoratului a formaiunii politice". Conferina Judeean a GIR-PRM s-a desfurat la sfaritul sptmanii trecute, iar liderul acesteia este Radu Comnici, care a fost exclus recent din PRM in urma unor neinelegeri cu liderii partidului la intocmirea listelor de candidai pentru alegerile locale.