Politica 14 Mai 2008 02:17
Candidatul PSD a filmat un clip cu doua taisuri impreuna cu presedintele de onoare al partidului, care va fi difuzat inaintea implinirii a 18 ani de la mineriada din 13-15 iunie

Marti, sambata si duminica au fost zilele oferite de presedintele de onoare al PSD lui Cristian Diaconescu, pentru a se plimba impreuna prin pietele bucurestene. Dupa o scurta intalnire cu liderii partidului, Ion Iliescu a facut luni seara un compromis si a acceptat sa il sustina pe candidatul PSD in campania electorala pentru Capitala. Fostul sef de stat a filmat si un clip electoral alaturi de Diaconescu. Surse din partid ne-au declarat ca aceasta asociere cu imaginea lui Iliescu poate fi cu doua taisuri pentru candidatul social-democrat, deoarece turul al doilea al localelor are loc pe 15 iunie, in apropierea datei cand se implinesc 18 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ion Iliescu, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu s-au intalnit luni seara pentru a discuta despre stadiul campaniei. Oficial, reuniunea era dedicata realizarii fotografiilor pentru alegeri si a filmarii unor mesaje electorale. Neoficial, se astepta ca presedintele de onoare sa dea un mesaj de sustinere a candidatului PSD si de disociere de Sorin Oprescu. Surse din partid ne-au declarat ca era nevoie de un astfel de mesaj, pentru a fi stopate zvonurile care spuneau ca Iliescu ar fi in spatele candidaturii independente a doctorului. Astfel, fostul presedinte le-a spus in cerc restrans ca va fi alaturi de Diaconescu si i-a propus acestuia sa mearga impreuna prin pietele bucurestene.

Cel mai important moment pentru liderii pesedisti a reprezentat-o declaratia publica a lui Iliescu legata de Cristian Diaconescu. Miron Mitrea s-a postat in spatele grupului de jurnalisti care il intervievau pe fostul lider social-democrat si astepta sa vada ce are de spus acesta. "PSD are un singur candidat oficial: Cristian Diaconescu. El a fost validat de forurile partidului si nu exista nici un dubiu in aceasta privinta", a spus presedintele de onoare, moment in care Miron Mitrea s-a intors pe calcaie si a schitat un gest de nemultumire. Automat langa el a venit si secretarul general, Titus Corlatean, care i-a soptit: "Se putea si mai bine, nu trebuia sa spuna si acel oficial". Liderii PSD s-au incurajat insa, spunandu-si ca este totusi un pas inainte fata de atitudinea de pana acum a lui Ion Iliescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.