Politica 14 Mai 2008 16:14
Edilii sectoarelor au anuntat, in aceasta primavara, investitii masive sau finalizarea unora incepute in 2007, cum ar fi construirea de noi gradinite si locuri de parcare, amenajarea spatiilor verzi si interes pentru sanatatea cetatenilor, prin deschiderea unui centru medical si a unuia de fitness, comenteaza NewsIn.

Primaria sectorului 1 se arata preocupata, intre altele, de sanatatea bucurestenilor. Astfel, in Parcul Kiseleff, a fost amenajat un centru in aer liber dedicat amatorilor de fitness, in care activitatile sunt coordonate de un instructor profesionist.

Edilii spun ca acest centru este construit din lemn masiv, iar in mijlocul sau se afla o piramida inalta de trei metri, pe care sunt inscriptionate sfaturi legate de un stil de viata sanatos, precum si recomandari pentru exercitiile ce trebuie efectuate.

Pentru cei mici au fost inaugurate doua bazine de inot, la Scoala Generala nr. 3. Lucrarile au demarat la sfarsitul lunii august 2007, valoarea totala a investitiei fiind de peste 1,3 milioane de lei.

Iar pentru cei saraci si bolnavi a fost inaugurat complexul medical multifunctional „Caraiman”, despre care trebuie spus ca initiativa construirii lui apartine fostului primar al sectorului, Vasile Gherasim. Centrul, situat intr-o cladire consolidata si reabilitata, ofera, gratuit, servicii medicale de specialitate pentru persoanele cu venituri reduse, care se confrunta cu diverse probleme de sanatate.

Daca, anul trecut, edilii sectorului 1 au demarat lucrarile de extindere la trei gradinite, prin care vor fi create 370 de locuri noi, in 2008 au fost cumparate patru imobile, in care vor putea merge la gradinita alti 480 de prescolari.

Primaria sectorului 2 se lauda cu inaugurarea celei de-a saptea sali de sport, cea mai mare din sector, construita in curtea Scolii nr. 30 „Grigorie Ghica Voievod”. Ca si in cazul celorlalte sase sali, realizarea nu apartine atat primariei, cat Companiei Nationale de Investitii, insa edilii locali spun ca ei au asigurat toate utilitatile. Pentru acestea (apa-canal, racordarea electrica, gaze - n.r.) si pentru sistematizarea terenului, Primaria sectorului 2 a alocat de la buget suma de 350.000 de lei.

Tot edilii sectorului 2 s-au gandit si la persoanele in varsta, care au la dispozitie un spatiu dedicat exclusiv lor: „Clubul Seniorilor”, situat in parcul Plumbuita, unde batranii pot viziona casete video si DVD-uri cu filme sau, in functie de preferinte, cu proiectele primariei.

Elevii proveniti din familii defavorizate, aflati in pericol de abandon scolar si fara posibilitati materiale de a fi indrumati si supravegheati la lectii, au posibilitatea de a frecventa patru centre„After school”, infiintate in unitatile de invatamant din sectorul 2.

Intre investitiile mari din sectorul 2, in valoare de 3,25 milioane lei, se numara pasajul pietonal subteran de la Bucur Obor, unde au fost montate scari rulante si platforme mobile pentru persoane cu dizabilitati.
In sectorul 3 a inceput, in aceasta primavara, programul anual de amenajare a spatiilor verzi, prin care vor fi plantati peste 12.000 arbori si arbusti, precum si 1.840.000 de fire de flori bienale. Asta dupa ce, in perioada 2004-2007, pe raza sectorului au fost plantati 130.000 de arbori si arbusti.

Si gradinitele se afla intre preocuparii ediliilor din sectorul 3. Tot in primavara acestui an urmeaza sa fie finalizata constructia celor 13 gradinite incepute in 2007 si vor demara lucrarile la alte trei noi corpuri, dublandu-se astfel capacitatea gradinitelor din sector.

Edilii din sectorul 3 bifeaza la realizarile pe 2008 si 80.000 de noi locuri de parcare si 1.455 de strazi si alei reabilitate sau asfaltate. De retinut ca, potrivit primariei, toate aceste proiecte au fost duse la bun sfarsit in mod "organizat, fara santier permanent si fara lucrari haotice".

Daca primariile sectoarelor 1, 2 si 3 se lauda, in principal, cu lucrari incepute in anii trecuti si finalizate in 2008, la sectorul 4 motoarele investitiilor au fost ambalate in ianuarie 2008. Iar asta odata cu prezentarea Planului Urbanistic Integrat, care include peste 1.350 de proiecte, cu un total de 300 de milioane de lei necesar pentru investitii.

Planul presupune, la nivelul intregului sector, realizarea a 22.000 de noi locuri de parcare, reabilitari si asfaltari pe 470 de strazi si alei, precum si amenajarea a 121 de locuri de joaca si 250 de zone de recreere. ,,Stiu ca multora le vine greu sa creada ca, in mai putin de un an, se vor finaliza toate lucrarile prezentate, insa vor fi gata", spune primarul de sector, Adrian Inimaroiu.

De gradinite este preocupata si Primaria sectorului 6. Cinci astfel de unitati sunt intr-un program de mansardare, care va creste cu 650 numarul de locuri si care va fi finalizat in aceste zile. Investitiile pentru mansardari, estimate in cazul Gradinitei nr. 87 la peste 1,7 milioane de lei, sunt suportate de la bugetul local.

Tot in sectorul 6 a fost lansata - in premiera, zic edilii - programul de colectare selectiva a deseurilor. Acesta a fost, in anul 2005, in faza de pilot, iar acum, potrivit primariei, a ajuns acum "la maturitate", datorita colaborarii cu firma de salubrizare Urban. Asta ar insemna 110 de puncte de colectare, dotate cu recipienti de trei metri cubi pentru fiecare tip de ambalaj, colorati in albastru - pentru hartie si carton, in galben - pentru plastic si in verde - pentru sticla.

In fine, in sectorul 5, primaria pare sa tina secret bilantul celor mai importante realizari pe 2008. Contactati in mai multe randuri pentru a comunica "topul" proiectelor finalizate anul acesta, edilii si biroul de presa al Primariei sectorului 5 au sugerat preluarea informatiilor cu pricina de pe pagina de internet a institutiei.

Pagina pe care, in privinta realizarilor, se poate citi doar despre Revelionul...2008, la care bucurestenii sunt invitati sa participe la mai bine de patru luni dupa consumarea evenimentului cu pricina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.