Politica 12 Mai 2008 02:09
Presedintele Filialei sector 2 a Partidului Noua Generatie (PNG-CD) a ajuns, sambata, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, dupa ce persoane necunoscute l-au lovit cu masina chiar in fata sediului Primariei sectorului 2, de la Piata Obor.

Robert Ionescu este candidatul PNG-CD la Primaria sectorului 2 si accidentul, considerat de victima ca fiind un atentat la viata si integritatea corporala, s-a petrecut la scurt timp dupa ce se incheiase o caravana electorala a organizatiei locale a partidului. Pana in prezent, desi exista o ancheta in desfasurare la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, identitatea atacatorilor nu a fost stabilita. Imediat dupa producerea incidentului, soferul masinii care l-a lovit pe Robert Ionescu a fugit de la locul faptei, strecurandu-se printre zecile de persoane care au incercat sa imobilizeze autoturismul. Robert Ionescu este de parere ca autoturismul in cauza apartine serviciului secret al Ministerului de Interne.

Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 13.20, chiar in fata sediului Primariei sectorului 2. Avocatul Robert Ionescu a declarat, pentru ziarul „Gardianul“, ca in ziua respectiva, impreuna cu aproximativ 60 de persoane, a participat la o actiune electorala in sectorul 2, numita caravana, la care organizatorii au folosit steaguri, inscrisuri, pancarte etc., scopul fiind si acela de a lipi afise electorale in zona cuprinsa intre Piata Muncii si Piata Obor. Caravana a pornit catre Piata Obor mergand pe jos, cand pe strada, cand pe trotuar. Odata ajunsi la Pasajul Obor, persoanele in cauza au urcat pe acostamentul situat in fata parcului Primariei sectorului 2. Aici, Robert Ionescu a inceput sa imparta afise electorale si ziare trecatorilor, moment in care, din spate, a aparut un autoturism marca Ford Focus, care l-a lovit in soldul st?ng, cu aripa din dreapta fata. „Instinctiv si din cauza durerii, m-am intors catre masina respectiva, moment in care soferul a accelerat, s-a urcat pe acostament si a trecut cu roata masinii peste glezna piciorului meu stang“, ne-a declarat candidatul PNG la Primaria sectorului 2.

Candidatul sustine ca a fost filat

Potrivit martorilor prezenti la fata locului, autoturismul implicat in accident, respectiv un Ford Focus de culoare albastra, avand numarul de inmatriculare B-77-NNF, a urmarit caravana condusa de Robert Ionescu de la Piata Muncii. „La volan si pe scaunul din dreapta fata se aflau doi indivizi imbracati la fel, avand o tunsoare tip «periuta», cu ochelari de soare la ochi, iar pe bancheta din spate se aflau doua fete, dintre care una a fotografiat in permanenta actiunile membrilor caravanei, pe tot parcursul traseului de la Piata Muncii pana la Piata Obor“, spun martorii. Reprezentantii caravanei au inconjurat imediat autoturismul care l-a accidentat pe Robert Ionescu, mai ales ca soferul, in loc sa opreasca pentru a acorda victimei ajutor, asa cum prevad reglementarile legale, a incercat sa plece de la fata locului. „In acel moment, dintr-un alt autoturism aflat la cateva zeci de metri distanta, a coborat un individ care s-a apropiat de autoturismul Ford Focus, iar cand a ajuns in dreptul usii din dreapta fata, pasagerul a coborat geamul si i-a dat acestuia o legitimatie si un portmoneu. Dupa care, individul s-a reintors la masina lui. In tot acest timp, soferul vorbea la telefon, iar in scurt timp la fata locului au ajuns vreo zece handralai“, au pecizat aceleasi surse. Intr-un final, masina a reusit sa se strecoare printre persoanele care o inconjurasera, a demarat in tromba si s-a facut nevazuta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.