Politica 10 Mai 2008 17:37
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, sustine ca hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care se avizeaza Planul Urbanistic Zonal "Razoare - Calea 13 Septembrie" are un caracter general si nu permite constructii pe terenul in cauza, el respingand astfel acuzatiile lansate de PC, informeaza NewsIn.

"Autorizarea directa a constructiilor este permisa doar pentru lucrari de infrastructura si amenajare a domeniului public. Pentru construirea in interiorul parcelelor se impun elaborarea altor planuri urbanistice zonale", a sustinut vineri edilul sef al Bucurestiului.

Videanu a recunoscut ca pe terenul de 106,5 hectare cuprins in planul urbanistic zonal "Nod Intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie" se afla si firma sa Titan Mar, dar a precizat ca nu va solicita niciun PUZ pentru constructii pe terenul firmei sale, cat timp va mai fi primar. "Ce ma intereseza pe mine este ca in zona Razoare sa existe un pasaj pentru fluidizarea traficului si sper ca, in timpul mandatului meu, sa semnez documentatiile de incepere a lucrarilor", a comentat primarul municipiului Bucuresti.

Conservatorii au depus vineri plangere penala impotriva primarului general Adriean Videanu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si i-au solicitat prefectului Capitalei suspendarea din functie a edilului PD-L.

Demersul PC impotriva lui Videanu este initiat de candidatul PC pentru Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, senatorul Marius Marinescu si deputatul Vlad Hogea.

Conservatorii mai solicita si constatarea nulitatii hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care prevede un Plan de Urbanism Zonal pentru o suprafata de cca 100 de hectare, care include si un teren apartinand societatii Titan Mar unde este actionar Adriean Videanu. PC l-a acuzat pe Videanu ca a impus in CGMB trecerea planului urbanistic pentru ridicarea unei constructii de 20 de etaje pe terenul Titan Mar. Potrivit lui Stefanescu, o astfel de decizie a Consiliului "il va imbogati" pe Adriean Videanu cu aproximativ 180 de milioane de euro.

Conservatorii considera ca Adriean Videanu se face vinovat de savarsirea mai multor infractiuni, inclusiv abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata - prevazut si pedepsit de art. 248 din Codul Penal si cer Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie masurile legale care se impun impotriva lui Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.