Politica 10 Mai 2008 13:34
Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, azi, la Cluj, ca fotografia publicata recent in presa cu intalnirea dintre candidatii PSD si PD-L la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu si Vasile Blaga, dovedeste existenta unei intelegeri intre cele doua partide, spre nemultumirea lui Basescu, relateaza NewsIn.

"In opinia mea, aceasta intalnire intre Blaga si Diaconescu, facuta publica acum si pentru care exista ipoteza ca ar fi, cumva, dinaintea campaniei electorale, dovedeste clar ca, cel putin la nivelul Bucurestiului, exista o intelegere intre PSD si PD-L pentru sustinerea unui candidat”, a declarat Norica Nicolai, in cadrul unei conferinte de presa.

Ea a mai afirmat ca PSD si PD-L au "un dans amiabil" si ca cei doi candidati de la Bucuresti sunt bagati in fata. Nicolai sustine ca, in aceste momente, "cel putin o aripa a PSD si PD-L" a facut primii pasi pentru a forma o alianta politica cu care sa conduca Romania dupa alegerile din toamna acestui an.

Vicepresedintele PNL a mai afirmat ca presedintele Traian Basescu nu este de acord cu aliantele politice pe care partidul pe care l-a condus le-a facut in unele orase importante din tara. "Cred ca presedintele Basescu a facut aceasta afirmatie pentru ca, din cate cunosc, si asta o spun in calitate de adversar public al presedintelui, nu este de acord cu o serie de cumetrii politice pe care le-a practicat Partidul Democrat nu numai la Bucuresti, cat si la Cluj si la Arad. In foarte multe zone, si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca acei candidati care reprezinta PD-L au fost, multi dintre ei, implicati in actiuni de tip economic si in grupuri de interese”, a precizat senatorul clujean.

Nicolai a mai spus ca nu stie daca se poate vorbi despre o refacere a FSN atata vreme cat Ion Iliescu nu este implicat in aceste intelegeri, care arata disperarea democrat-liberalilor. "Nu stiu daca poate fi o refacere a FSN, pentru ca presedintele fondator al FSN este Ion Iliescu, care cunosc ca nu agreeaza aceasta intelegere, dar cu siguranta este un gest disperat al PD-L - care este constient ca nu va face niciodata 50% plus unu pentru a conduce singur Romania - de a-si cauta aliati”, a mai comentat Nicolai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.