"Ne-am intalnit sa mergem la masa. A fost facuta in martie (o fotografie cu Cristian Diaconescu si Vasile Blaga-n.r.) si a mai mers la masa foarte multa lume, si inainte si dupa, si in orice caz nu am sa fac lista lor.(..) In momentul respectiv nici unul, nici altul nu eram, nici macar ca idee, candidati de primar", a declarat social-democratul Cristian Diaconescu, intrebat daca s-a intalnit cu contracandidatul sau democrat-liberal si care a fost scopul acestui demers.

El a negat, de asemenea, si existenta unui pact de neagresiune pe durata campaniei electorale din Bucuresti intre candidatii PSD si PD-L. "Cum sa faci intre doua persoane un pact de neagresiune. Nu, nici n-ar fi posibil", a spus Diaconescu, adaugand ca ar fi intereseant de aflat cine are interesul de a profera asemenea ipoteze. Social-democratul a sugerat ca anumite persoane au interesul de a lansa idei false, precizand ca are, "cum se spune in diplomatie, preocupari" legate de identitatea acestora.

Doua cotidiene centrale au publicat, in editia de azi, o fotografie in care apar Vasile Blaga, candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, si Cristian Diaconescu, contracandidatul de la PSD. Cei doi se aflau in fata unui restaurant din Bucuresti. Cele doua publicatii sugereaza ca la aceasta intalnire s-a referit presedintele Traian Basescu cand a afirmat, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca inceputul campaniei ii da senzatia unui "blat"