Politica 8 Mai 2008 02:28
Cazimir Ionescu spune ca CNSAS a avut o intalnire cu BEC pentru a lamuri situatia

O parte dintre viitorii primari sau consilieri locali ar putea avea legaturi de colaborare cu fosta Securitate, dar acest lucru nu va fi dovedit in timp util, sustin membrii Colegiului CNSAS.

In mod normal, nu exista obligativitatea verificarii din acest punct de vedere a celor care candideaza in alegerile locale.

Dar la cererea mai multor organizatii non-guvernamentale, verificarea se va face, insa numai pentru acei candidati care pot fi si identificati in baza de date a CNSAS.

Iar identificarea se face in baza unui mare numar de date personale, unele dintre acestea nefiind puse la dispozitie de candidati.

Si asta pentru ca nimic nu ii obliga. Intr-o incercare de lamurire a situatiei, colegiul CNSAS a avut o discutie cu reprezentantii Biroului Electoral Central, a declarat la BBC Cazimir Ionescu, de la CNSAS.

"S-a initiat o intalnire cu membrii Biroului Electoral Central pentru a se pune institutiile de acord in privinta prevederilor legii, pentru ca legea a prevazut o anumita grila privind datele personale pe care trebuie sa le puna la dispozitie candidatul, si o alta grila privind datele persoanei pentru ca ea sa poata fi verificata de CNSAS", spune la BBC Cazimir Ionescu, membru in colegiul CNSAS.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.