Politica 8 Mai 2008 01:25
UDMR va sustine propriul sau proiect privind modificarea Constitutiei, dar saluta orice incercare in acest sens care vine din afara Uniunii, a declarat, recent, liderul formatiunii, Marko Bela, in cadrul unei conferinte de presa.

“Fiecare formatiune are o opinie. La urma urmelor, fiecare dintre partidele politice este menit sa aiba o viziune asupra cadrului legislativ existent, asupra cadrului constitutional si sa vina cu o propunere fata de aceasta legislatie”, a precizat Marko Bela. El a adaugat ca orice proiect, orice propunere venita din partea altora trebuie luata in considerare.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca intentioneaza sa solicite unei echipe de specialisti din afara Administratiei Prezidentiale o viziune asupra modificarii Constitutiei, care sa intre in dezbatere publica, posibil pana la sfarsitul acestui an. Marko Bela afirma ca UDMR stie ce si cum ar trebui modificat in Constitutia Romaniei. “Trebuie inceput cu clarificarea atributiilor institutiei prezidentiale, continuat cu clarificarea atributiilor guvernului si cu suprimarea posibilitatii de a adopta ordonante de urgenta si, mai departe, cu regandirea sistemului nostru bicameral, care este un sistem fals”, a explicat Marko Bela modul in care UDMR vede revizuirea Constitutiei.

Totusi, el nu crede ca presedintele are aceleasi deziderate in ceea ce priveste modificarea Constitutiei. “Nu stiu daca presedintele are aceeasi abordare. Probabil ca nu, dar intentia in sine de a modifica Constitutia e salutabila”, a spus liderul UDMR. El a tinut insa sa precizeze ca are dubii ca acest lucru se va intampla pana la sfarsitul acestui an, cu toate ca “dupa alegerile parlamentare s-ar putea forma un Parlament care sa reuseasca sa aiba o viziune comuna, coerenta privind modificarea Constitutiei”. De asemenea, liderul UDMR, , afirma ca formatiunea politica pe care o conduce are o sustinere de peste 75% in randul populatiei maghiare ce se va prezenta la alegerile locale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.