Politica 8 Mai 2008 01:24
Seful de campanie electorala al Partidului Social Democrat, Miron Mitrea, a declarat, marti seara, la Reghin, ca deputatul Cezar Preda va pierde cursa pentru conducerea Consiliului Judetean Buzau si ca, probabil, va dori sa fie premier, transmite corespondentul Rompres.

“S-a umflat tare Cezar Preda cand a aflat ca Stolojan va fi prim-ministru si stim si de ce: pentru ca Cezar pierde la Buzau. Fiindca am fost la Buzau si Cezar nu are nicio sansa sa castige si macar prim-ministru sa fie daca nu poate sa castige presedintia Consiliului Judetean. A incercat sa candideze la municipiul Buzau si a vazut sondajul ca Boscodeala (Constantin - candidatul PSD - n.r.) castiga din primul tur, a trecut la Buzau sa candideze la CJ”, a spus Mitrea. Acesta sustine ca, intrucat sondajele de opinie ii atribuie locul al doilea intre candidatii la CJ Buzau, “probabil ca nu e foarte fericit si nu stiu daca ii va ceda locul lui Stolojan”. Mitrea a mai adaugat ca atunci cand vor ajunge la guvernare social-democratii vor initia programul “A 13-a pensie”.

In opinia acestuia, programul propus de PSD va avea un impact asupra bugetului de stat similar sumelor cheltuite pentru bordurile puse intr-o saptamana in Bucuresti si nu va presupune un efort suplimentar. Programul “A 13-a pensie” inseamna o pensie medie, jumatate care sa se plateasca inaintea sarbatorilor de Pasti si jumatate inaintea sarbatorilor de Craciun. Asta nu are nicio legatura cu cresterea pensiilor. Este pensia medie. Va fi pensia medie in luna respectiva si jumatate din pensia medie inainte de Craciun”, a precizat Mitrea. In alta ordine de idei, seful de campanie al PSD a opinat ca toti politicienii, inclusiv cei din PSD, au folosit Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ca arbitru politic.

Miron Mitrea a precizat, referindu-se la intentia presedintelui Romaniei de initiere a unei reforme constitutionale, ca legea fundamentala a statului necesita corecturi periodice, deoarece “ultima oara au fost unele de corecturi referitoare la Curtea Constitutionala a Romaniei, care nu si-au dovedit valabilitatea”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.