Politica 8 Mai 2008 00:22
Odata cu startul campaniei electorale, a inceput si razboiul mediatic dintre candidatii la Primaria Generala a Bucurestiului.

Daca nu toti se pot manifesta in voie la televiziune, timpii de antena fiind impartiti, se pare ca site-ul de campanie a devenit instrumentul de comunicare cel mai potrivit pentru competitori: aici isi descriu proiectele, ataca adversarii politici sau isi prezinta realizarile. Democrat-liberalul Vasile Blaga opteaza pentru un site cu mesaj direct, in care isi prezinta proiectele pentru Primaria Generala si calitatile care, in opinia sa, il recomanda pentru functia de primar.

Candidatul Sorin Oprescu isi motiveaza decizia de a candida ca independent prin atacuri indreptate impotriva lui Marian Vanghelie, Ludovic Orban si Vasile Blaga. In mod bizar, acestea sunt grupate sub o pagina al carei titlu este "De ce candidez independent?", fara prea mare legatura cu continutul. Liberalul Ludovic Orban este inactiv de mai multa vreme pe blogul sau, explicand ca va scrie mai putin, pentru ca se afla in plina batalie electorala.

Soldati

Pagina de campanie a lui Cozmin Gusa este mai degraba un jurnal indreptat impotriva rivalilor. Sub poza candidatului PIN, alaturi de sloganul "Ne-am saturat de cat ne-au furat", se regasesc clipuri intitulate "Videanu la puscarie" sau "Videanu criminalul", un cititor neinitiat putand crede ca vremea executiilor pe stadioane, anuntata de Vadim, nu a trecut.

Tot pe lista candidatilor "razboinici" se afla si candidatul PC, Codrin Stefanescu, care are drept sigla de campanie un tanc, dublat de sloganul "Eliberati Bucurestiul". Conservatorul Stefanescu se lauda cu faptul ca este "favoritul creatoarelor de moda" si ameninta ca este un "anti-politician dispus sa traga fara mila in hotii de parcuri publice". Candidatii Cristian Diaconescu (PSD), Virginia Vedinas (PRM) si Dan Fuciu (PNG-CD) nu au inca website, lipsind din peisajul unei campanii mai degraba militare, decat electorale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.